Gemeente Hellevoetsluis


Ontspannende middag voor mantelzorgers

Zorgen voor een ander is TOPsport!
Op maandag 10 november opent wethouder Wibo Bouma om 14.30 uur de bijeenkomst die de afdeling Zorg in samenwerking met Stichting Push organiseert in de kantine van het gemeentehuis van Hellevoetsluis.

De landelijke Dag van de Mantelzorg staat dit jaar in het teken van "ZORGEN VOOR EEN ANDER IS TOPSPORT". Mantelzorg is belangrijk en maakt het mogelijk dat veel mensen en kinderen met een chronische ziekte, handicap op beperking toch gewoon thuis kunnen wonen en deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven.

Mantelzorgers moeten de zorg die zij verlenen aan hun naaste soms even aan de kant kunnen zetten om wat tijd en rust te hebben voor zichzelf.

In Nederland zijn 1 op de 10 mensen mantelzorger. Mantelzorg is zorg die verleend wordt aan een naaste: partner, kind, ouder enzovoort. Dit doen mantelzorgers vaak naast andere bezigheden, zoals de zorg voor het eigen gezin, een baan of een opleiding.

Daarom wordt voor de mantelzorgers in Hellevoetsluis op de landelijke Dag van de Mantelzorg een ontspannende en gezellige middag georganiseerd. Er zal een film worden vertoond met daarin 4 portretten van mantelzorgers. Daarna is er gelegenheid voor onderling contact tijdens een high tea. De bijeenkomst duurt tot 16.30 uur.

Als u deze bijeenkomst bij wilt wonen kunt u zich hiervoor op werkdagen tussen 9 en 12 uur aanmelden bij de afdeling Zorg via telefoonnummer 0181-392395.

11/03/2008