Gemeente Buren


Maandag 10 november bijeenkomst voor mantelzorgers

Op 10 november, de Dag van de mantelzorg, organiseert de gemeente Buren een bijeenkomst die in het teken staat van de mantelzorg en de eenmalige waarderingsregeling voor mantelzorgers. Een aantal mantelzorgers, dat in aanmerking komt voor deze eenmalige waardering, ontvangt deze uit handen van degene aan wie zij zorg verlenen. Op deze bijeenkomst, die van 17.30 tot 19.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis plaatsvindt, zijn ook enkele sprekers uit de zorgsector aanwezig en is er ruimte voor wat ontspanning.

In de achterliggende periode is in de kranten en op de website van de gemeente Buren een aantal malen een oproep gedaan aan de mantelzorgers van de gemeente Buren. Deze oproepen waren gericht aan mantelzorgers om zich te melden als men denkt in aanmerking te komen voor de Eenmalige Waarderingsregeling Mantelzorg. Tot en met 5 november konden mensen zich melden bij de gemeente.

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en intensief voor hun hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind, vriend of buur zorgen. Als teken van waardering voor hun inzet heeft de gemeenteraad bepaald, dat mantelzorgers die in de gemeente Buren wonen in aanmerking kunnen komen voor een eenmalig waarderingsbedrag.