Ingezonden persbericht


Persbericht

GROEI NKI-AVL NOODZAKELIJK

Amsterdam, 10 november 2008 - Om voor de toekomst kanker tot een beheersbaar probleem te maken wil het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam meer onderzoek kunnen doen en meer patiënten kunnen behandelen. Om die reden moet het NKI-AVL groeien. Dit stellen Wim Kok en Prof. dr. Anton Berns, respectievelijk voorzitter van de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur van het NKI-AVL tijdens de Week van de Kanker in hun toespraak die zij op maandag 17 november zullen houden naar aanleiding van het 95-jarig bestaan van het kankerinstituut.

Door stijging van het aantal nieuwe patiënten met kanker als gevolg van de vergrijzing en de verbeterde overleving zal naar verwachting het aantal mensen met kanker in de komende 7 jaar bijna verdubbelen tot 700.000 in 2015. In de afgelopen 95 jaar heeft NKI-AVL belangrijke bijdragen geleverd aan het inzicht in en verbetering van de behandeling van kanker.

Het kankerprobleem beheersbaar maken vereist extra investeringen in toponderzoek en vertaling van dat onderzoek naar nieuwe behandelingen. Daarnaast is het noodzakelijk om de ziekenhuiscapaciteit te vergroten om meer patiënten te kunnen behandelen en om adequate nazorg te kunnen leveren aan het toenemend aantal survivors. Daarvoor is groei noodzakelijk. Behalve meer artsen en verpleegkundigen, zal ook het ziekenhuis moeten worden uitgebreid. De reeds gestarte bouw van een zesde operatiekamer is een eerste aanzet. Het NKI-AVL streeft er naar per jaar een groei van tussen de 5% en10% aan nieuwe patiënten te accommoderen.

De Week van de Kanker wordt afgesloten met een open dag op zaterdag 22 november van 11.00 tot 15.00 uur waar alle belangstellenden een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Bezoekers kunnen onder andere een operatierobot bekijken, een indruk krijgen wat nodig is om de diagnose van kanker te stellen en een van de researchafdelingen bezoeken. Verder wordt een modeshow gehouden en is er een bijeenkomst Feiten & Fabels waar belangstellenden hun vragen kunnen stellen aan een aantal artsen en wetenschappers.

----------


Ingezonden persbericht