Ingezonden persbericht


Nieuwe productinnovaties van IronPort op Infosecurity.nl 2008

10 november 2008 - IronPort toont dit jaar op InfoSecurity.nl de meest recente oplossingen op het gebied van Data Loss Prevention en websecurity. Bovendien introduceert de anti-spam, -virus en -spyware-specialist nieuwe hardwareplatforms en -uitbreidingen voor e-mailbeveiliging en websecurity-appliances. Met deze vernieuwingen kunnen organisaties profiteren van meer snelheid en verbeterde prestaties.

Exploit-filters voor websecurity appliances
IronPort heeft onlangs de beveiligingsfunctionaliteiten van de websecurity-appliances uitgebreid met een nieuwe exploit-filter. Met deze functionaliteit worden gebruikers beschermd tegen malware die zij via websites ontvangen. Zelfs als een website door het filteren van een URL of het scannen van de virushandtekening niet wordt geïdentificeerd als verdacht of op een zwarte lijst staat. De exploit-filter maakt hierbij gebruik van reputatietechnologie en het realtime scannen van de cloud computing-omgeving. De inhoud van een website wordt hierbij dusdanig geregistreerd, dat alleen de daadwerkelijk geïnfecteerde delen worden geblokkeerd en de veilige gedeeltes wel toegankelijk zijn.

De nieuwe filter richt zich op de meest recente en snel groeiende securityproblemen: vertrouwde websites die in opspraak zijn gebracht vanwege het verspreiden van Trojaanse virussen of door phishing-aanvallen. Dit soort aanvallen worden overgedragen door middel van technieken zoals cross-site scripting exploits (een beschadiging binnen webapplicaties die kwaadaardige code stuurt naar browsers van onwetende gebruikers), buffer overflows (het versturen van teveel gegevens naar de tijdelijke opslag van een applicatie hetgeen lekken in de security kan veroorzaken), SQL-injecties (een techniek die gebruikmaakt van security-gevoeligheden die plaatsvinden in de databaselaag van een applicatie) en onzichtbare iFrame redirects (het versturen van gebruikers naar websites die malware vespreiden).

Hardware-upgrades voor betere prestaties
In 2008 bestond 78 procent van alle wereldwijd verstuurde e-mail uit spam. De verwachting is dat dit percentage stijgt tot 82 procent in 2012. Omdat spam continu blijft groeien, spelen naast de filtertechnologieën ook de prestaties van een e-mailbeveiligingsoplossing een grote rol. IronPort heeft daartoe nieuwe hardware-platformen geïntroduceerd. De nieuwe security-gateways van de C- en X-serie bieden een prestatiewinst die kan oplopen tot 150 procent. De prestatiewinst wordt behaald door een verbeterde rekenkracht van de nieuwe processoren in de applicances. Daarnaast is de software voor de nieuwe rekencapaciteit verbeterd. De nieuwe appliances voor e-mailbeveiliging zijn verkrijgbaar voor de C360, C660 en X1060.

Daarnaast heeft IronPort een hardware-upgrade voor de S-serie doorgevoerd. De nieuwe IronPort S-series hardwareplatformen zijn twee keer zo snel dan eerdere versies. De systemen kunnen dankzij het gebruik van IronPort AsyncOS-besturingssysteem van meerdere processoren gebruik maken. Hierdoor kunnen naast de daarop lopende webreputatiefilters meerdere anti-malware scanning engines parallel te werk gaan en zo gebruikers wachttijden besparen. De nieuwe appliances zijn verkrijgbaar voor de S660, S360 en S160. De S660 kan 30.000 eindgebruikers met een enkel systeem ondersteunen en is geschikt voor grote datacenters. De S360 is gericht op middelgrote ondernemingen met 10.000 gebruikers. De S160 is geïntroduceerd voor het MKB.

DLP-strategie
Op InfoSecurity.nl informeren de experts van IronPort de bezoekers ook over Data Loss Prevention. Tal van organisaties richten zich op het versleutelen van e-mails. Ongeveer een kwart van IronPort's klanten zet momenteel ook de geïntegreerde oplossing voor encryptie in, terwijl dit in het voorjaar nog op slechts tien procent lag. IronPort laat op Infosecurity.nl zien hoe het bewustzijn van organisaties op het gebied van security is gewijzigd en toont aan hoe het versleutelen van e-mail in een goede DLP-strategie hoort.

IronPort is te vinden in hal 8, standnummer E114.

Over IronPort Systems
IronPort is een zelfstandige dochteronderneming van Cisco en is een toonaangevend leverancier van oplossingen op het gebied van anti-spam, anti-virus en anti-spyware. IronPort's toepassingen worden ontwikkeld voor zowel kleinere organisaties als de Global 2000-ondernemingen en spelen een onderscheidende rol in de netwerkinfrastructuur van een bedrijf. De innovatieve systemen zijn eenvoudig te gebruiken en bieden het hoogste prestatievermogen. IronPort maakt gebruikt van SenderBase: s'werelds grootste databank voor het observeren en inschatten van bedreigingen voor e-mail- en internet. Kijk voor meer informatie over de producten, oplossingen en diensten van IronPort op www.ironport.com

# # #

Contactpersoon:
Aleksandra Andjelic
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Tel: 06-24 24 56 79
E-mail: aleksandra@eigen-zinnig.nl