Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 11 november 2008

[pic]


Persbericht

Gemeenteraad en inwoners ontmoeten elkaar in de raadzaal van De Wolden

Vanaf november kunnen ook inwoners en organisaties de gemeenteraad van De Wolden informeren tijdens een openbare raadsavond. De raad heeft zijn vergaderstructuur aangepast, om de 'afstand' tussen de inwoners en de politiek te verkleinen.


Aangepaste vergaderstructuur

Tot nu toe bracht alleen de ambtelijke organisatie namens het college van burgemeester en wethouders diverse onderwerpen informerend voor het voetlicht van de raad. In de nieuwe vergaderstructuur heeft de raad ervoor gekozen informerende onderwerpen niet meer in de reguliere raadsvergaderingen te behandelen, maar tijdens hiervoor georganiseerde raadsavonden. Tijdens deze avonden kunnen zowel het college als inwoners en organisaties de raad 'bijpraten' over belangrijke onderwerpen.


Informerende raadsavonden

De informerende raadsavonden worden gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in Zuidwolde. Ze vinden plaats op een donderdagavond. Iedereen is welkom om de raadsavonden bij te wonen. De raadsleden nemen dan samen met andere belangstellenden plaats op de publieke tribune. Om zo het informele contact tussen inwoners en raadsleden te stimuleren.


Agenda raadsavonden

Raadsavonden worden aangekondigd middels De Wolder Courant en de gemeentelijke website. Mochten inwoners of organisaties de gemeenteraad van De Wolden willen informeren over bepaalde onderwerpen, dan kunnen zij hierover contact opnemen met de raadsgriffier. Telefoonnummer (0528) 378 200 of via griffier@dewolden.nl.


Raadsvergaderingen

Tijdens de reguliere raadsvergaderingen, op de tweede en laatste donderdagavond van de maand, komen de opiniërende en besluitvormende onderwerpen aan de orde. De raad zal vanaf november strakker met spreektijden gaat werken. Dit om te voorkomen dat agendapunten uitlopen.


Met de wijzigingen in de vergaderstructuur wil de raad de politiek aantrekkelijker maken voor de inwoners van De Wolden.

///////////////////////////////









Gemeente De Wolden