Ingezonden persbericht


Amsterdam 10 November 2008 - De CO.NL Operator kondigt vandaag haar officiële lanceerdata aan voor de Grandfather periode, de Trademark Sunrise, de Landrush en de Go live. Iedereen die zich wil verzekeren van een .co.nl domeinnaam is daartoe in de gelegenheid. De registratie is mogelijk via één van de vele deelnemende registrars die hun klanten laten profiteren van het nieuwe alternatief dat .co.nl biedt. De continu groeiende lijst met huidige CO.NL partners is beschikbaar op http://domain.co.nl/nl/aangesloten-registrars.html.

De in juni jl. gepresenteerde CO.NL extensie biedt voor zowel bedrijven als individuen nieuwe mogelijkheden: Een grotere zichtbaarheid en een sterke internationale impact, met behoud van de Nederlandse identiteit. De registratie van een .co.nl domeinnaam staat open voor iedereen en is een unieke kans om de bezoekersaantallen van uw website te verhogen met klanten uit landen als het Verenigd Koninkrijk (CO.UK), Japan (CO.JP) en Israel (CO.IL).

De lancering van CO.NL is opgedeeld in twee Sunrise fasen die voorafgaan aan een standaard Landrush periode en de Go Live:

Allereerst zal op dinsdag 18 november om 10 uur 's ochtends (GMT) de Sunrise worden geopend met de Grandfather periode. Deze periode is speciaal bedoeld voor de houders van één of meerdere .NL domeinnamen. Zij hebben tijdens de Grandfather als eerste de mogelijkheid hun overeenkomstige .CO.NL namen veilig te stellen. Deze optie zal de stabiliteit en continuïteit van de Nederlandse name space helpen te borgen. De Grandfather periode zal op donderdag 15 januari 2009 om 10 uur (GMT) eindigen.

De tweede Sunrise fase voorziet in de mogelijkheid om geregistreerde Merken veilig te stellen onder CO.NL. Deze periode zal slechts 16 dagen duren, van dinsdag 10 tot donderdag 26 februari 2009 en start en eindigt wederom om 10 uur 's ochtends (GMT). Zoals gebruikelijk in de domeinnaamindustrie, kunnen de houders van een merkrecht uit ieder land hun merk tijdens deze weken als CO.NL domeinnaam registeren, voordat de registratie open gaat voor het grote publiek.

Deloitte en Laga hebben binnen het kader van het partnership met de CO.NL Operator toegezegd om hun gezamenlijke expertise aan te wenden voor de CO.NL Sunrise. Beide organisaties waren als validatie agenten al betrokken bij de succesvolle lanceringen van verschillende TLD's, waaronder .EU en recent ook .Asia. Tijdens iedere stap van de Sunrise periodes zullen Deloitte en Laga nu dus alle CO.NL aanvragen beoordelen en zo een soepel verloop van het best mogelijke Sunrise proces waarborgen.

Tijdens de Landrush periode zal de registratie van een .co.nl domeinnaam mogelijk worden voor iedereen. De eisen die tijdens de Grandfather en Merkrecht fase worden gesteld zijn dan niet meer van toepassing. Tijdens de Landrush is het klanten toegestaan om hun CO.NL domeinen al vast te leggen voordat de registratie volledig open gaat. Het is dus de ultieme kans om generieke namen vast te leggen voordat anderen dat doen. De Landrush duurt van dinsdag 17 maart 2 uur in de middag (GMT) tot dinsdag 31 maart 2 uur in de middag (GMT).

Afsluitend start de Go Live periode op woensdag 15 april 2009 om 2 uur in de middag (GMT). Aanvragen kunnen vanaf dat moment worden ingediend door het grote publiek zonder enige beperking en zullen worden geaccepteerd op volgorde van ontvangst.

Voor het geval er een onenigheid ontstaat tijdens de registratieprocessen, heeft de Czech Arbitration Court (CAC) toegestemd dat de capaciteit van haar Online Dispute Resolution Platform ter beschikking staat van .co.nl domeinnamen. Ieder geschil waar een .co.nl domeinnaam in betrokken is zal worden behandeld met gebruik van CAC's vooruitstrevende online platform en uitspraken zullen allen zijn gebaseerd op regelgeving die vergelijkbaar is met de regelgeving voor .EU domeinnamen.

Wanneer u geïnteresseerd bent om uw klanten direct van de mogelijkheden te laten profiteren die de CO.NL extensie biedt, neem dan contact met ons op via registrar@domain.co.nl.

Voor meer informatie over .CO.NL verwijzen wij graag ook naar onze officiële website: http://domain.co.nl/en/welcome.html

Over de Operator
De CO.NL Operator is opgericht in 2007 om de uitgifte van third level domeinen onder .co.nl te verzorgen en om alle geregistreerde .co.nl domeinnamen te beheren. De organisatie opereert onder de nationale Nederlandse TLD die wordt beheerd door de SIDN maar heeft geen verdere relatie met deze stichting. CO.NL wordt direct vanuit Amsterdam aangestuurd met de technische back-end van EuroDNS SA, een wereldwijd opererende Registrar van internet domeinnamen.

Contact:
Sander Scholten
General Manager
CO.NL Operator
Email : sscholten@domain.co.nl