Ingezonden persbericht


Onafhankelijk onderzoeksbureau noemt Software AG marktleider in Business Process Management Suites voor integratie

Software AG verkrijgt de hoogste totaalscore voor "huidig productaanbod"

Amsterdam, 10 november 2008 -Software AG, internationaal marktleider op het gebied van software voor business-infrastructuur, is door het onafhankelijke onderzoeksbureau Forrester uitgeroepen tot marktleider. Daarnaast heeft Software AG de hoogste totaalscore toegekend gekregen voor zijn huidige productaanbod. Forrester heeft voor dit rapport tien leveranciers in de markt voor integratiegerichte Business Process Management Suites uitgebreid geëvalueerd. Het rapport is getiteld The Forrester Wave(TM): Integration-Centric Business Process Management Suites, Q4 2008 (6 oktober 2008). Het rapport is te downloaden op www.SoftwareAG.com/Award.

Het rapport vermeldt het volgende: "Software AG heeft webMethods in 2007 overgenomen en heeft sindsdien het productaanbod van webMethods uitgebreid door de beschikbaarheid van de krachtige CentraSite-repository, die Software AG en Fujitsu gezamenlijk hebben ontwikkeld. Software AG ontvangt hoge scores over de volle breedte. Bovendien beschikt de organisatie over zeer goede referenties van klanten, die nog eens worden onderstreept door tal van discussies die Forrester de afgelopen twee jaar met webMethods-gebruikers heeft gevoerd."

Naast de topscore voor het huidige productenaanbod, heeft Software AG ook de hoogste scores gekregen binnen drie van de vier subcategorieën. Deze zijn: integratie, business process management en service oriented architecture. Software AG kreeg binnen de sectie strategie de hoogste scores binnen twee van de vier subcategorieën - kosten van de oplossing en klantreferenties - toebedeeld.

In zijn bespreking van de volwassenwording van de markt geeft Forrester aan dat "het almaar duidelijker wordt dat de beschikbaarheid van dit soort tools organisaties in staat stelt om tegelijkertijd de operationele efficiëntie te verbeteren en bedrijfsinnovatie te ondersteunen. Bijvoorbeeld: Florida Community College Jacksonville heeft webMethods BPMS van Software AG geïmplementeerd. Hierdoor was het in staat om zijn ontwikkelorganisatie te vernieuwen met een op SOA gebaseerde omgeving die de deelname van eindgebruikers in het ontwerp van nieuwe systemen ondersteunt, voorziet in mogelijkheden voor integratie- en procesverbeteringen en de algemene ontwikkeltijd met meer dan vijftig procent vermindert."

Software AG was eerder al door Forrester uitgeroepen tot marktleider in The Forrester Wave(TM): SOA Service Life-Cycle Management, Q1 2008 (28 januari 2008).

###

Over Software AG
Software AG is de grootste onafhankelijke leverancier van bedrijfsinfrastructuur software. Onze 4.000 internationale klanten bereiken meetbare bedrijfsresultaten door het moderniseren en automatiseren van hun IT-systemen en het snel bouwen van nieuwe systemen en processen. Klanten kunnen met Software AG's oplossingen voldoen aan hun groeiende eisen en wensen.

Ons toonaangevende productportfolio omvat de beste oplossingen voor het beheren van data, het mogelijk maken van Service-Oriented Architecture en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Door de combinatie van bewezen technologie met marktkennis en best practices kunnen onze klanten hun organisaties sneller verbeteren en onderscheiden.

Software AG heeft meer dan 35 jaar ervaring in de IT-markt. De organisatie heeft ruim 3.800 medewerkers in dienst, verdeeld over vestigingen in vijftig landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2007 boekte Software AG een omzet van 621 miljoen euro. Meer informatie over Software AG is te vinden op www.softwareag.com

Contact
Eefje Bouwmans
Marketing Manager Benelux
Software AG
Eefje.bouwmans@softwareag.com
Telefoon 020 581 4100

Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
aleksandra@eigen-zinnig.nl
Telefoon 06 24 24 56 79