Persbericht

NetApp toont native FCoE-oplossing op Storage Expo

Schiphol-Rijk, 10 november 2008 - NetApp biedt eindgebruikers de kans om de nieuwe FCoE-technologie van NetApp zelf te ervaren op Storage Expo. NetApp biedt als eerste storage-leverancier native Fibre Channel over Ethernet-oplossingen en breidt hiermee zijn unified storage-infrastructuur uit. Met de nieuwe technologie kunnen gebruikers die veel geïnvesteerd hebben in hun storage-omgeving kostenvoordeel behalen doordat geen aparte netwerken meer nodig zijn.

NetApp toont de nieuwe technologie tijdens Storage Expo, dat 12 en 13 november plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht, op de stand van Cisco. Bezoekers van het evenement kunnen de snelheid en efficiency van de oplossing hier zelf ervaren. Cisco en NetApp werken als strategische partners samen om de beste oplossingen zo snel mogelijk beschikbaar te stellen voor eindgebruikers. Met de nieuwe FCoE-oplossing kunnen bedrijven hun groei continueren, sneller evolueren, sneller resultaat realiseren en sneller inspelen op veranderingen. Cisco is de eerste partij die de oplossing van NetApp beschikbaar stelt op een netwerkplatform.

"Met onze aanwezigheid op Storage Expo willen we onze eindgebruikers direct informeren over deze nieuwe technologie. Door ons unified storage-aanbod hoeven klanten niet meer te investeren in hun infrastructuur. Samen met Cisco willen we eindgebruikers een positieve ervaring bieden en de voordelen van de oplossing direct demonstreren", zegt Bram van Vliet, Program Alliance Manager bij NetApp.

"Met de Nexus 5000-datacenterswitch levert Cisco een unified fabric en de mogelijkheid tot I/O-consolidatie; één netwerk voor LAN- en SAN-verkeer. Hiermee kan de klant aanzienlijk kosten besparen op bekabeling, beheer, energie en koeling. Daarnaast wordt het zeer eenvoudig om alle hosts te verbinden aan de centrale storage-opslag", zegt Rob Willekes, Product Sales Specialist Data Center, Cisco.

Cisco Systems International staat tijdens Storage Expo in hal 8, standnummer F090. De stand van NetApp is te vinden in hal 9, standnummer A050.