Politie IJsselland

|     |Borculo - politie assisteert met reanimatie mountainbiker |
Een man uit Lichtenvoorde is zondagmorgen 9 november aan de Wessel van Eylllaan in Borculo tijdens het mountainbiken onwel geworden. Mogelijk kreeg de man een hartstilstand tijdens het fietsen. Omstanders en agenten hebben de man gereanimeerd. Twee ambulances kwamen ter plaatse en namen de behandeling over.

De politie kreeg de melding omstreeks 11:30 uur. Toen de agenten ter plaatse kwamen waren omstanders bezig met reanimatie.

Agenten namen de reanimatie vervolgens over tot dat de ambulances ter plaatse waren. De man (waarvan de leeftijd bij politie nog onbekend is), werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij werd in kritieke toestand opgenomen.

|     |Sinderen - Endurorijder slaat over de kop                 |
Een 48-jarige man uit Duiven is zondagmorgen gewond geraakt nadat hij tijdens een endurorit aan de Idinkweg in Sinderen met zijn crossmotor over de kop sloeg. De man is met onder andere rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Endurorijden is een motorsport dat lijkt op motorcrossen. De politie kreeg de melding omstreeks 11:30 uur. De motorrijder sloeg tijdens zijn rit over de kop. De exacte toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. Twee ambulances hebben de man te plaatse behandeld. De man is vervolgens met onder andere rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Braamt - inbraak in stacaravans                           |
Tussen zaterdag en zondag 9 november is er ingebroken in een drietal stacaravans aan de Langestraat in Braamt. Er is een hoeveelheid elektrische apparaten weggenomen.

De inbraken hebben plaatsgevonden tussen zaterdagmiddag 16:00 uur en zondagmiddag 17:00 uur. De caravans zijn geheel doorzocht en er zijn elektrische apparaten waaronder een televisie en een koffiezetapparaat weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

|     |Doetinchem - man aangehouden na stalking                  |
De politie heeft zondagavond 9 november een 28-jarige man uit Terborg aangehouden voor stalking. De man achtervolgde zijn 27-jarige ex-vriendin. Beiden reden in personenauto's en de 27-jarige vrouw uit Doetinchem belde de politie. De politie kon de man op de Diepengoorsestraat aanhouden.

De politie kreeg de melding omstreeks 21:20 uur. De vrouw gaf telefonisch de locaties door aan de regionale politie meldkamer. Haar ex-vriend probeerde haar te laten stoppen. De politie kwam ter plaatse en kon een einde maken aan deze achtervolging. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

|     |Winterswijk - bestuurders negeren geslotenverklaring      |
Uit meerdere controles afgelopen weekend is gebleken dat bestuurders de geslotenverklaring aan de Wooldseweg en de Rondweg- Zuid in Winterswijk negeren. De politie deelde zestien bekeuringen uit.

In verband met wegwerkzaamheden zijn de wegen afgesloten en is er een omleiding ingesteld. Bestuurders blijken de afzetting te verplaatsen en rijden vervolgens door. Vorige week zijn er ook al meerdere bekeuringen opgemaakt.

Eén bestuurder reed met zijn personenauto zelfs vast in een hoop zand en stenen. De auto moest afgesleept worden. De politie gaat de controle de komende tijd herhalen.

|     |Aalten - Snelheidscontrole                                |
Op verzoek van buurtbewoners heeft de politie een tweetal snelheidscontroles gehouden op de Nijverheidsweg in Aalten. Er werden 448 bestuurders bekeurd.

De Nijverheidsweg wordt momenteel ingezet als omleidingroute in verband met de afsluiting van de N313. Naar aanleiding van klachten door buurtbewoners heeft de politie zaterdag 8 en maandag 10 november snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal werden 448 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 96 kilometer per uur. Vijftig kilometer per uur is de maximaal toegestane snelheid.

|     |Doetinchem - boute betaald aan nepagent                   |
Op zondagavond 9 november omstreeks 22:00 uur kreeg de politie een melding van een nepagent die in Doetinchem bekeuringen contant incasseert. Ten minste één man heeft de nepagent daadwerkelijk betaald.

De vrouwelijke meldster vertelde dat haar vader werd tegengehouden door een man met een geel reflecterend hesje. De nepagent stond bij een verkeersafzetting, vermoedelijk aan de Rekkenseweg. Deze afzettingen waren geplaatst in verband met een voetbalwedstrijd. De man deed zich voor als agent en gaf aan dat de man niet mocht doorrijden. De vader van de meldster wou echter wel doorrijden omdat hij in betreffende straat woonachtig is. De nepagent gaf de man een bekeuring en vertelde dat hij contant moest betalen. Na te hebben betaald kon de man zijn weg vervolgen. De leeftijd en woonplaats van de meldster en haar vader zijn vooralsnog onbekend. Ze doen later aangifte. De politie benadrukt dat dit geen echte agent was en stelt een onderzoek in. Het is al een aantal jaren niet meer mogelijk om op straat boetes aan agenten contant te betalen. EINDE BERICHTEN
---


---


---

---- --

|     |Lichtenvoorde - overval op snackbar                       |
Zondagavond 9 november hebben twee nog onbekende mannen vlak voor 22:00 uur een snackbar aan de Lievelderweg in Lichtenvorde overvallen. Er is een geldbedrag buitgemaakt.

De overvallers waren bewapend met een mes en een vuurwapen, of een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Er waren ten tijde van de overval drie medewerkers aanwezig in de snackbar, die op dat moment bezig waren de snackbar af te sluiten. Ook was er één klant aanwezig. Er is niemand gewond geraakt. De overvallers zijn te voet weggevlucht. De gealarmeerde politie heeft direct in de omgeving gezocht naar de overvallers gezocht, maar niet meer aangetroffen. Verder is er een forensisch onderzoek naar sporen ingesteld. De betrokkenen is slachtofferhulp aangeboden. De politie verzoekt getuigen, die de daders mogelijk hebben gezien hebben, of andere informatie hebben over de overval, contact op te nemen via 0900 - 8844 of anoniem via 0800 - 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

EINDE BERICHT


---


---


---

---- --