Gemeente Montfoort


P e r s b e r i c h t

Proef afsluiting winkelstraten Montfoort positief

De binnenstad van Montfoort is de vier weekenden van september 2008 bij wijze van proef afgesloten geweest voor alle gemotoriseerd verkeer.

Evaluatieonderzoek
Uit het evaluatieonderzoek, uitgevoerd door verkeerskundig onderzoeksbureau Exante, blijkt dat de helft van zowel de bezoekers als de winkeliers een positief verschil merkt in de situatie als gevolg van de afsluiting. Driekwart van alle bezoekers van het centrum wil daarom ook de huidige afsluiting definitief zien, waarbij een kwart dit zelfs de hele week wil zien.

Winkeliers zijn wat huiveriger, bang voor mogelijk klantverlies, maar toch nog altijd wil de helft van hen ook de afsluiting definitief zien. De bezoekers nemen de vrees voor klantverlies weg. Slechts één op de 10 ondervraagden geeft aan ook ergens anders te gaan winkelen in het geval van een definitieve afsluiting.

Mocht de afsluiting definitief worden, dan zullen bezoekers van Montfoort nauwelijks met een ander vervoermiddel gaan komen. De bezoekers en winkeliers adviseren de gemeente in ieder geval maatregelen te nemen ten aanzien van het fiets- en autoparkeren.

Besluitvorming
Wethouder J.H.W.M. Vinkenburg: "Het college zal in december 2008 de gemeenteraad voorstellen of, en zo ja in welke vorm doorgegaan wordt met het afsluiten van de winkelstraten in de binnenstad van Montfoort."


+++


Noot voor de redactie/