KNSB

Development program ISU haakt in op Nederlands kunstrij-evenement publicatie: 10-11-2008

Ook Novice paren naar AEGON Challenge Cup

Hoogland (KNSB) - Aan de derde editie van de AEGON Challenge Cup, op 5, 6, 7 en 8 maart 2009 op De Uithof in Den Haag, zullen ook Novice-paren mogen deelnemen.

Een en ander vloeit voort uit het Development program van de Internationale Schaats Unie (ISU), die het paarrijden bij de Novice-jeugd wil stimuleren. Het bezoek van de hoogste baas van de ISU, Ottavio Cinquanta, aan het kunstrij-evenement in maart jongstleden werpt daarmee zijn vruchten af. Aan de deelname van Novice-paren zit ook een flinke subsidie gekoppeld.

De organisatie van het evenement zet in maart 2009 in op een nog grotere deelname dan vorig seizoen, toen het publiek werd getrakteerd op vier dagen kunstrijden, verzorgd door maar liefst 130 getalenteerde schaatsers uit 18 landen. "We verwachten inderdaad deelnemers uit nog meer landen aan de start, dan vorig seizoen", laat Tineke Posno, voorzitter van de sectie kunstrijden, weten. Er is vanuit het buitenland al veel belangstelling voor de wedstrijd. "Onze schaatsers, juryleden en technical specialists zijn de beste ambassadeurs om de Challenge Cup te promoten. Zo konden we begin deze maand bij Skate Canada in Ottawa persoonlijk de eerste uitnodigingen overhandigen".

Naast de Novice-paren zullen tijdens de AEGON Challenge Cup bij de dames en de heren zowel internationale talenten als ervaren kampioenen aan de start staan. De vier categorieën die in actie komen in Den Haag zijn: senioren, junioren, novice en debs.

Meer kunstrij informatie >>>