Projectontwikkelaar 3W


SITE-SPRACHE WÄHLEN: DEUTSCH

3W genomineerd voor 10e FGH Vastgoedprijs

De vakjury van de FGH Vastgoedprijs heeft het project Entre Deux van 3W genomineerd voor de FGH Vastgoedprijs 2008. De prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt voor onderscheidend ondernemerschap in de Nederlandse Vastgoedmarkt. Naast Entre Deux zijn nog twee projecten genomineerd voor de prijs, die op 10 november wordt uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht.

Het is de 10e keer dat de FGH Vastgoedprijs wordt toegekend. De vakjury heeft voor 2008 de volgende projecten genomineerd:


* Entre Deux, Maastricht; herontwikkeling van een vervallen winkelgebied tot een toegankelijke winkelstraat van hoge stedelijke en architectonische kwaliteit.

Initiator/ontwikkelaar: 3W Vastgoed bv / Multi Vastgoed bv


* Kraanspoor, Amsterdam; herontwikkeling van het Kraanspoor van de voormalige NDSM-werf tot hoogwaardig, industrieel vormgegeven kantoorlocatie voor bedrijven in de creatieve industrie. Initiator/ontwikkelaar: ING Real Estate Development


* Musiskwartier, Arnhem; herontwikkeling van een verpauperd centrumgebied tot een volwaardig onderdeel van de binnenstad. Initiator/ontwikkelaar: Multi Vastgoed

Toonaangevend
De vakjury kwam tot dit oordeel na twee beoordelingsrondes. De acht juryleden vertegenwoordigen toonaangevende organisaties uit de vastgoedbranche. Daardoor benaderen de juryleden de projecten vanuit hun eigen vakgebied en bijbehorende invalshoek.

De FGH Vastgoedprijs beloont onderscheidende initiatieven in de vastgoedmarkt. De prijs is een erkenning voor initiatiefnemers die bij de realisatie van vastgoedprojecten getuigen van durf, visie en ondernemerschap. Daarnaast beoordeelt de jury in hoeverre het initiatief een gezonde projecteconomie laat zien en een verantwoord projectrisico heeft. Tot slot spelen ook criteria als architectuur, duurzaamheid en maatschappelijke impact een rol.

De FGH Vastgoedprijs is in 1989 ingesteld door FGH Bank en in 1990 voor het eerst uitgereikt. Inzending staat open voor Nederlandse vastgoedobjecten die in de twee jaar voorafgaand aan het jaar van uitreiking in gebruik zijn genomen en een vloeroppervlak hebben van minimaal 5.000 m2. Zowel nieuwbouw als herontwikkelings- en renovatieprojecten komen in aanmerking.

Samenstelling jury FGH Vastgoedprijs 2008
De jury onder voorzitterschap van de burgemeester van Utrecht, de heer mr. A. Wolfsen, is samengesteld uit vertegenwoordigers van toonaangevende organisaties die professioneel betrokken zijn bij het commercieel vastgoed in Nederland.

mr. A. Wolfsen
Burgemeester van Utrecht, juryvoorzitter

mr. drs. L.C. Brinkman
Voorzitter Bouwend Nederland, vice-voorzitter

R.Th.G. Brinkel
Brinkel Beleggingen B.V.,winnaar FGH Vastgoedprijs 2006

drs. R.J.M. Hogenboom MRICS
Voorzitter Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN)

P.C. Keur
Directievoorzitter FGH Bank N.V. / waarnemend directievoorzitter Rabo Bouwfonds

mr. P.G.A. Noordanus
Voorzitter Vereniging van Nederlandse Projectontwikkeling Maatschappijen (Neprom)

J.W. van Schooten
Voorzitter Bond van Nederlandse Architecten (BNA)

drs. C. van Zadelhoff
Adviseur DTZ Zadelhoff

Laatste twee winnaars FGH Vastgoedprijs
2006: Maatschap Des Indes: Hotel Des Indes, Den Haag
2004: Bouwbedrijf Maas-Jacobs B.V.: Herontwikkeling binnenstedelijk woon- en winkelgebied t Sas, Breda

FGH Bank is onderdeel van Rabobank Groep

3W GENOMINEERD VOOR 10E FGH VASTGOEDPRIJS 18 | 07 | 2008