Ingezonden persbericht

Meppel, 22 oktober 2008
Links
Stichting Downsyndroom
Persbericht 010

SDS SYMPOSIUM: Downsyndroom in behandeling,
Medische aspecten, genees- en hulpmiddelen

Er is (nog) geen geneesmiddel tegen Downsyndroom. Mensen met dit syndroom kunnen echter last hebben van diverse bijkomende aandoeningen. Deze kunnen veelal goed behandeld worden. Hierbij spelen zowel medicijnen als enkele hulpmiddelen een rol. Ook bij ontwikkelingsproblemen zijn er hulpmiddelen voorhanden om de ontwikkeling te stimuleren.
In aansluiting op het thema van de Week van de Chronisch Zieken (7-13 november) houdt de Stichting Downsyndroom (SDS) een symposium over Downsyndroom in behandeling. Tijdens dit symposium geeft SDS-kinderarts Roel Borstlap een overzicht van de meest voorkomende medische-, opvoedings- en gedragsproblemen, waarbij hij aandacht besteedt aan medicijnen die daarvoor, ook bij iemand met Downsyndroom, gebruikt kunnen worden. Daarnaast worden diverse hulpmiddelen besproken, zoals bijvoorbeeld buisjes in de oren, oordopjes, gehoorapparaten, brillen en mondplaatjes.
Na afloop is er gelegenheid tot het stellen van persoonlijke vragen. Medewerkers van het landelijk bureau zijn aanwezig, waaronder Manja van Oudenallen (medewerker Early Intervention). Er zal een uitgebreide stand met materialen van de SDS te bezoeken zijn.
Stichting Downsyndroom bestaat dit jaar 20 jaar. Dit symposium biedt ouders en zorgverleners up-to-date informatie voor (jonge) mensen met Downsyndroom. De SDS: al 20 jaar bijzonder bij de les.

Datum: maandag 10 november 2008
Tijd: 10:00 tot 15:00
Locatie: Diaconessenhuis Meppel
Hoogeveenseweg 38
7943 KA MEPPEL
Spreker: Roel Borstlap, kinderarts n.p.
Kosten: ¤ 35 voor donateurs van de SDS
¤ 50 voor niet-donateurs
Aanmelden: info@downsyndroom.nl
Onder vermelding van naam, adresgegevens, 10-11-08 en relatienummer (donateurs)