Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Science and Technology summit 'Vliegende Hollanders'

11 november 2008 9.30 - 18.00 uur

Op dinsdag 11 november vormen de IJ-oevers in Amsterdam het epicentrum van bètatechniek. Het Platform Bèta Techniek wil tijdens de Science & Technology Summit laten zien wat er de afgelopen jaren bereikt is in het onderwijs én op de arbeidsmarkt. 'Vliegende Hollanders' staat in het teken van jong talent, vernieuwing, 'cutting-edge' technologie, vooruitstrevend onderwijs, innovatief ondernemen en baanbrekende wetenschap.

Het programma van de Science and Technology Summit biedt voor elk wat wils. De verschillende programma's van het Platform Bèta Techniek zijn sterk vertegenwoordigd met debatten, workshops en ontmoetingscafés. Ook zijn er verschillende organisaties aanwezig, waaronder NWO en SenterNovem. Daarnaast zijn er onder andere lezingen van topwetenschappers en een bèta-variant van het populaire tv-programma Dragons's Den.

De verschillende activiteiten vinden plaats op de IJ-oevers in Amsterdam. Het centrum van Vliegende Hollanders 2008 is de Passenger Terminal Amsterdam (PTA). Ook zijn er activiteiten in Science Center Nemo, het muziekgebouw aan 't IJ en het Mövenpick Hotel. De Science and Technology Summit wordt om 9.30 uur geopend in de PTA en eindigt om 17.00 uur met een speciale afsluiting. Voor vervoer tussen de diverse locaties is gezorgd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden op
www.vliegendehollanders2008.nl. Daar staat ook meer informatie over het programma en bereikbaarheid van de Science and Technology Summit 'Vliegende Hollanders'.