Openbare bibliotheek Amsterdam


Magnum-buitenexpositie over Harmoniserende Technologie voor de OBA

04 nov 2008 - 10:46
Het wereldberoemde fotografencollectief Magnum brengt in samenwerking met het Platform Bèta Techniek, Science Centrum Nemo en de Openbare Bibliotheek Amsterdam een grote buitenexpositie rond het thema 'harmoniserende technologie'. Fotografen Alex Majoli, Richard Kalvar, Jonas Bendiksen en Stuart Franklin presenteren hun persoonlijke visie en een hedendaagse interpretatie op verschillende werelden van technologie.
Op de pleinen voor NEMO en de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokskade zullen op 22 grote panelen fotoreportages worden gepresenteerd. De opening van de expositie wordt verricht door burgemeester Job Cohen tijdens Vliegende Hollanders 2008, Science and Technology Summit op 11 november aanstaande in de Passengers Terminal Amsterdam.

De expositie laat zien dat technologie antwoorden moet helpen geven op vragen van de samenleving, op het gebied van duurzaamheid en sociale dynamiek.
Zo fotografeerde Jonas Bendiksen het Deense eiland Samsø, dat geheel zelfvoorzienend is op het gebied van energie en CO2 neutraal is.

Stuart Franklin geeft hij zijn visie op technologie in de publieke ruimte en liet zich inspireren in Nederland op historische en moderne wetenschap door een kijkje te nemen bij de nationale supercomputer en in het Zoologisch Museum.

Alex Majoli bracht de moderne werelden van moleculair koken en van technologie in het theater in beeld. Daarnaast was hij op bezoek bij een instituut voor gentherapie in Italië.

Richard Kalvar geeft een bijzondere kijk geven op de mobiele wereld van 'market en money'. Niet in het voor de hand liggende westen, maar in Bangladesh.

U bent van harte welkom om deze bijzondere expositie te komen bezichtigen, tussen 11 november 2008 en 11 januari 2009 op het plein voor de centrale bibliotheek.