Gemeente Soest

.

Inloopavond herinrichting Soesterbergsestraat

05 november

Mede namens de gemeente Soest nodigt de provincie Utrecht belangstellenden uit voor een inloopavond over aanpassingen aan de Soesterbergsestraat (N413) bij Soestduinen.

De inloopavond is op dinsdag 11 november 2008 in De Soester Duinen, Tuinzaal, Soesterbergsestraat 188, 3768 MD Soest. U kunt deze avond inlopen van 19:00 tot 21:00 uur.

Aanleiding

De N413 staat op de rol voor groot onderhoud. De provincie grijpt dit moment aan om ook een aantal andere zaken aan te pakken zoals het verbeteren van de oversteekbaarheid bij de Monnikenboschweg. Daarnaast leeft bij de gemeente Soest en de bewoners de wens om het gedeelte bij Soestduinen anders in te richten zodat het meer past bij het karakter van een bebouwde kom.

De provincie heeft gehoor gegeven aan deze wens en samen met de gemeente Soest een plan gemaakt om de weg anders in te richten.

Herinrichtingsplan

Het herinrichtingsplan bevat een voorkeursoplossing die wij graag aan u willen voorleggen tijdens de inloopavond van 11 november aanstaande. De oplossing voldoet aan de nieuwe, landelijk vastgestelde Essentiële Herkenbaarheids Kenmerken (EHK), in tegenstelling tot de huidige groene kantmarkering. De maximum snelheid van 50 km/uur blijft gehandhaafd.

Tijdens de inloopavond kunt u de schets van het plan bekijken en toelichting vragen aan de medewerkers van de provincie en de gemeente. Uw eventuele opmerkingen en kanttekeningen kunnen in dit stadium nog leiden tot aanpassingen van het plan.

Tijdpad

Na de inloopavond van 11 november worden de eventuele opmerkingen en kanttekeningen verwerkt.

De provincie Utrecht verwacht de maatregelen in 2009 te kunnen uitvoeren.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het plan en de inloopavond kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer ing. M. Klinkers van de provincie Utrecht, telefoonnummer (030) 258 25 77. E-mail: marc.klinkers@provincie-utrecht.nl