Technische Universiteit Delft

MKB Innovatieontbijt
door Valorisationcentre

Speciaal voor het bedrijfsleven organiseert de TU Delft gratis ontbijtsessies van 7.30 tot circa 9.00 uur in de centrale bibliotheek van de TU Delft.

11 november 2008 | 07:30 uur - 09:00 uur
plaats: Bibliotheek TU Delft

Deze bijeenkomsten bieden ondernemers inzicht in de laatste ontwikkelingen op diverse onderzoeksgebieden en op de toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Een mooie gelegenheid om meer inzicht te krijgen in de meerwaarde die de TU Delft kan bieden en om de relatie met onderzoekers, studenten en potentiële stagiaires te versterken. Iedere sessie staat in het teken van een actueel thema.

De derde bijeenkomst is op 11 november as. en heeft als thema:

`Wat gaan innovaties in de Medische Technologie in de nabije toekomst betekenen voor uw bedrijf?'

Sprekers zijn prof.dr. Dankelman, hoogleraar Biomechanical Engineering aan de Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek & Technische Materiaalwetenschappen en Prof.Dr. Young, hoogleraar Quantitative Imaging aan de faculteit Technische Natuurwetenschappen.

De zorgsector staat in de nabije toekomst voor een groot aantal uitdagingen, zoals het bekostigen van zorg, leveren van goede en eigentijdse kwaliteit van zorg met keuzevrijheid voor de patiënt en veiligheid van de zorg. Medische Technologie is een van de pijlers die oplossingen kan bieden. De TU Delft doet samen met partners onderzoek naar het verhogen van de doelmatigheid en effectiviteit in de hele zorgketen, het verhogen van de kwaliteit en veiligheid, het stimuleren van de (snelle terugkeer naar) zelfstandigheid en het verhogen van de arbeidsproductiviteit van zorgpersoneel.

De zorgmarkt vraagt bijvoorbeeld om betere echoscopie apparatuur die 3D in plaats van 2D afbeeldingen van het hart kan maken. Met subsidie vanuit de overheid is een onderzoeksproject gestart dat wordt geleid door het MKB bedrijf Oldelft Ultrasound BV en waarin nog twee andere bedrijven en de TU Delft, Erasmus MC en LUMC deelnemen. Het einddoel van dit project is onder andere om een nieuw werkend product te hebben dat op de markt geïntroduceerd kan worden.

Met het TU Delft MKB Innovatieontbijt initiatief hopen wij met ondernemers in contact te komen, om samen innovatiekansen te verkennen.

U kunt zich inschrijven voor gratis deelname.

Laatst gewijzigd: 05 november 2008