Lichtkrant houdt bewoners op de hoogte van voortgang renovatie

05/11/2008 14:46

Stichting Vestia Groep

Bewoners van de Cornelis Bosflat in de Zoetermeerse wijk Palenstein worden voortaan ook via een lichtkrant op de hoogte gehouden van de actuele renovatiewerkzaamheden. Met dit creatieve initiatief introduceren Aanneming-Maatschappij Panagro en woningcorporatie Vestia Zoetermeer een nieuw communicatiemiddel voor de bewoners. Op 11 november wordt de lichtkrant door onder andere wethouder Frans Muijzers officieel in werking gesteld.

De renovatie van de Bosflat is onderdeel van een renovatieplan voor drie flats van Vestia in Palenstein. Naast de Bosflat zijn dit de Bourgondië- en Croesinckflat. Voor de bewoners is de renovatie een ingrijpend proces, waarbij het belangrijk is dat zij goed op de hoogte zijn van de planning van de werkzaamheden. Vestia en Panagro hebben zich vanaf het begin van de renovatie die begin 2008 van start is gegaan, ingezet voor een goede informatiestroom via onder andere nieuwsbrieven en individuele brieven. Toch is het lastig gebleken om bewoners goed op de hoogte te houden van de actuele werkzaamheden die hen wekelijks te wachten staan.

Lichtkrant als communicatiemiddel

De werkzaamheden in de woningen van de Bourgondië- en Croesinckflat zijn intussen al ver gevorderd. De werkzaamheden in de Bosflat zijn kortgeleden gestart. Daarom wordt voor de bewoners van deze flat nu als extra middel de lichtkrant ingezet. Op de lichtkrant komt informatie over de werkzaamheden in de Bosflat. De uitvoerder, die precies weet wat per week de werkzaamheden zijn, past de informatie op de lichtkrant wekelijks aan. Bewoners weten zodoende precies waar ze aan toe zijn. Voor zover bekend wordt een dergelijk middel voor het eerst als communicatie-instrument bij een herstructureringsproject ingezet.

De officiële ingebruikname van de lichtkrant gebeurt op dinsdag 11 november door Frans Muijzers (wethouder gemeente Zoetermeer), Jenny Commandeur (directeur Vestia Zoetermeer) en Do de Schepper (adjunct-directeur Panagro). De bewoners van de flat zijn uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Vernieuwing van Palenstein

De renovatie van de Vestia-flats is onderdeel van het vernieuwingsplan voor Palenstein. Een deel van de wijk wordt gesloopt, terwijl Vestia ervoor heeft gekozen om haar flats een grote opknapbeurt te geven. Vestia denkt dat met een ingrijpende renovatie de kwaliteit van de woningen en de flats zodanig kan worden verbeterd dat de bewoners er nog vele jaren met plezier kunnen wonen. In de woningen worden onder andere de keuken, de badkamer en het toilet vernieuwd. Verder krijgen de woningen dubbelglas, betere gevelisolatie, mechanische ventilatie en een nieuw collectief warmwatersysteem. Daarnaast krijgen de drie flats vernieuwde entrees en worden er nieuwe liften aangebracht.





http://www.vestia.nl