Gemeente Voerendaal

\ 7/11/2008 - Opening carnavalsseizoen 2008-2009 C.V. De Kaatboere te Kunrade
Jubileum 5 x 11 jaar !!!
Op 11 november aanstaande is een nieuw carnavalsseizoen een feit. Voor C.V. De Kaatboere niet zomaar een seizoen, maar het 55^e om precies te zijn.

Al zal het seizoen anders dan anders zijn, toch openen de Kaatboere traditiegetrouw met een eucharistieviering in de parochiekerk in Kunrade. Die viering vindt plaats op zaterdag 15 november aanstaande om 19.00 uur.
Voor de muzikale omlijsting van deze viering zorgt het in Kunrade bekende koor Neet Mis uit Eikenderveld in samenwerking met Sjef Diederen, dé Limburgse troubadour bij uitstek. De vaste gebeden worden verzorgd door Kaatboereleden.
Dit alles in aanwezigheid van regerend prins Jordi I en zijn Raad van Elf, alsmede het Kaatbuurkes-jeugdprinsepaar Stan I en Esther I. Ook diverse Kunderse carnavalsgroepen zullen aanwezig zijn.

Na de eucharistievering verplaatst het hele gezelschap zich naar de grote zaal van trefcentrum
Kunderhoes, waar om 20.11u een spetterend openingsfeest van start zal gaan. Het gratis toegankelijke trefcentrum zal dan al enigszins zijn ingericht in de sfeer van het Kaatboere- jubileumthema. Een thema met de naam De Kaatboere presenteere: Woeë is míéne Oscar ??? Iedereen raadt het al: een thema, waarin de filmwereld centraal zal staan. Voor de muziek tijdens dit openingsfeest wordt gezorgd door het wijd en zijd bekende orkest The Black Stars. (Voor meer informatie over deze bijna legendarische Heerlense band zie http://www.theblackstars.nl).
Ook is er een optreden van het zangduo Paul en Leo, eveneens afkomstig uit Heerlen en voormalig winnaar van het Limburgse Vasteloavesleedjes Konkoer.

Vanuit Nieks sjunder wie Kunder nodigt C.V. De Kaatboere niet alleen de leden maar ook de overige inwoners van Kunrade en omgeving uit om de opening van het 55^e seizoen van begin tot eind mee te maken.