20-jarig HEC toont kunstexpertise met expositie Lukkien

10/11/2008 13:08

Het Expertise Centrum

Den Haag - Het Expertise Centrum (HEC) opent op 11 november a.s. om 17:00 uur de expositie 'City Lights' van de Voorburgse kunstschilder Koos Lukkien op de Van de Spiegelstraat 12, 2518 ET in Den Haag.

De stichting Het Expertise Centrum, consultants voor ICT en bestuur in de publieke sector, zet met de expositie de viering van het twintig jarig bestaan luister bij. Saskia Groenewegen, senior-consultant bij HEC, zal de aanwezigen welkom heten. De opening wordt verricht door Paul Waayers, journalist en radiomaker.

'City Lights' toont een serie schilderijen met de stad als uitgangspunt. Het indrukwekkende 'Gashouders bij nacht' maakt deel uit van Lukkiens serie waarin het industriële landschap wordt verbeeld. De omgeving van Den Haag neemt in zijn werk vaak een centrale positie in. Het contrast met de statige, 19e eeuwse Villa Palowna, waarin de Haagse vestiging van HEC is gevestigd, geeft zijn schilderijen een extra lading.

Ook het vrouwenportret is vertegenwoordigd op de expositie. Lukkien zelf is zeer gehecht aan 'Medusa', dat in heldere tinten blauw en hardroze is uitgevoerd. Lukkiens vrouwenportretten zijn tegelijkertijd scherp en melancholiek.

Ondanks het verschil in thematiek hebben de geëxposeerde doeken een zeer herkenbare, eigen beeldtaal als bindende factor. Het werk heeft een ongrijpbare meerwaarde. Er is altijd die onderliggende laag, die onderhuidse spanning. Soms zijn de afbeeldingen teer en onverwacht intiem, dan weer beklemmend en onheilspellend.





http://www.hec.nl