De Vries bezoekt FWIT in Noorwegen

De staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries brengt dinsdag 11 en woensdag 12 november een werkbezoek aan de Fighter Weapons Instructor Training (FWIT) in -rland, Noorwegen.

Tijdens het bezoek krijgt de staatssecretaris een indruk van deze hoogstaande training voor F-16 vliegers. De FWIT leidt ervaren F-16 vliegers op tot wapeninstructeurs. De cursisten leren alles over de systemen en wapens aan boord van een Mid Life Update F-16 en de tactieken die hiervoor benodigd zijn. Vervolgens kan de 'nieuwe' instructeur zijn kennis delen met minder ervaren vliegers op zijn squadron.

Aan de training nemen dit jaar de Nederlandse, Noorse, Belgische, Deense en Portugese Luchtmacht deel. Het eerste deel van de training vond plaats van 13 mei tot en met 25 juli vanaf vliegbasis Leeuwarden. Vanwege geschikte oefenomstandigheden is de FWIT vanaf 1 september voortgezet vanaf Main Air Station -rland, Noorwegen. Hiermee wordt bovendien geluid geëxporteerd. De FWIT is georganiseerd door het 323 Tactes squadron op vliegbasis Leeuwarden en wordt op 14 november afgesloten.

Noot voor redacties (