Bont voor Dieren



--- PERSBERICHT ---

Startsein wereldwijde publiekswedstrijd tegen bont Van China en Rusland tot Nederland: iedereen mag stemmen!

Amsterdam, 11 november 2008 - Bont voor Dieren geeft vandaag het officiële startsein voor de publiekswedstrijd Design against Fur, een wereldwijde ontwerpwedstrijd tegen bont. Er zijn vele duizenden inzendingen uit onder meer Rusland, de Verenigde Staten, Europa en Canada - en voor de tweede keer doet ook China mee aan de wedstrijd. De internationale vakjury heeft hieruit een shortlist samengesteld: mensen over de hele wereld kunnen vanaf nu online stemmen op hun favoriete poster tegen bont. Stemmen kan tot zondag 30 november via www.bontvoordieren.nl.

Design against Fur is de internationale designwedstrijd tegen bont, wereldwijd georganiseerd door de Fur Free Alliance en in Nederland door Bont voor Dieren. Met deze wedstrijd wil Bont voor Dieren zoveel mogelijk mensen bewust maken van het dierenleed dat schuilgaat achter bont. Studenten grafische vormgeving en marketing (hbo en universiteit) uit de hele wereld kunnen meedoen aan deze wedstrijd door een affiche tegen bont te ontwerpen. De beste ontwerpen worden door de deelnemende dierenbeschermingsorganisaties ingezet in hun campagnes tegen de bontindustrie.

Claudia Linssen, directeur Bont voor Dieren: 'Het overweldigende succes van deze wedstrijd onder Chinese studenten toont bovendien dat ook dáár een groeiend bewustzijn ontstaat dat bont wreed en overbodig is. Deze wedstrijd vormt een niet te onderschatten bijdrage aan dat bewustwordingsproces.'

Binnenkort kunnen studenten zich inschrijven voor Design Against Fur 2009.


----------



Bont voor Dieren