Gemeente Buren


Nieuwe website Natuur en Milieu Educatie-centrum Midden Betuwe Logo Natuur en Milieu Educatie-centrum Midden-Betuwe

Achter de schermen is er maanden keihard gewerkt aan het realiseren van een mooie en overzichtelijke website voor het Natuur en Milieu Educatie-centrum Midden-Betuwe. Tegelijkertijd is ook een digitale NME-gids tot stand gekomen. Daarin kunnen de leerkrachten van de basisscholen (uit de gemeenten Buren en Neder-Betuwe) zien welke materialen het NME-centrum heeft en kunnen ze die ook online reserveren.

In 2008 niet beschikken over een website betekent steeds minder of helemaal niet te vinden zijn voor onze doelgroep en beoogde doelgroepen, vrijwilligers en sympathisanten. Een goede website is goede PR: werken aan herkenbaarheid. Vandaar dat we blij zijn met onze mooie website!

www.NMEbetuwe.nl Lekker kort en gemakkelijk te onthouden. Op deze website is ruimte voor actuele en langlopende items zoals lokale, regionale of provinciale activiteiten, persberichten en fotos, nieuwe aanwinsten en heel veel achtergrondinformatie, tips en interessante links over natuur en milieu in de (directe) leefomgeving. Het snel kunnen aanpassen en inspringen op actuele zaken is hierbij een winstpunt voor iedereen.

De op school aanwezige papieren materialengids was niet meer toereikend voor de leerkracht die thuis zijn/haar werk voorbereidt: de digitale catalogus geeft een overzicht van de materialen en diensten, steeds up to date. Door de koppeling die gemaakt wordt met gebruikte natuurmethoden wordt het structureel inbedden van NME in het onderwijs bevorderd. Het gebruikersgemak van digitaal reserveren is effectief voor de leerkracht en het verlicht de administratieve werkzaamheden van de NME-medewerker.

Ook andere doelgroepen dan het basisonderwijs (denk aan BSO, scouting, ouderen) komen en blijven in zicht. Ecologische basisvorming en leren voor duurzaamheid komen zodoende binnen bereik van meer leerlingen en burgers. Daarnaast zal de bekendheid van het NME-centrum toenemen en daarmee de mogelijkheid van nieuwe vrijwilligers en/of opdrachtgevers.

Uiteraard gaat het NME-centrum Midden-Betuwe verder met de kansrijke samenwerking met de NME-centra in de regio (Culemborg, Heerewaarden en Tiel) en het Gelderse NME-netwerk.