Gouden J. Leonard Lang Ere-penning voor Hans Vermeulen

11/11/2008 09:59

Rai Vereniging

Het Hoofdbestuur van RAI Vereniging heeft de gouden J. Leonard Lang Ere-penning toegekend aan dr.ir. J.R. (Hans) Vermeulen. Hij ontving gisteren de penning ter gelegenheid van zijn afscheid als algemeen voorzitter van RAI Vereniging.

De overhandiging van de ere-penning vond plaats tijdens zijn afscheidsbijeenkomst in Amsterdam RAI. Verschillende prominente gasten uit de branche en het bedrijfsleven zoals Elco Brinkman, Karla Peijs en Guido van Woerkom spraken lovende woorden over de ex-voorzitter.

De J. Leonard Lang Ere-penning wordt binnen RAI Vereniging uitgereikt aan personen met grote verdiensten voor de vereniging en haar leden. De ere-penning werd voor het eerst uitgereikt aan J.L. Lang (1939). De onderscheiding is in de afgelopen 70 jaar in totaal 34 keer uitgereikt in brons, zilver of goud. De gouden J. Leonard Lang ere-penning wordt slechts aan zeer bijzondere personen toegekend, dat laatste keren was dit op 18 juni 1991 aan A.C.M. Beers en op 17 mei 1993 aan B.G. Flapper.

In de vergadering van het Hoofdbestuur van RAI Vereniging op 16 december aanstaande treedt Hans Vermeulen officieel terug als algemeen voorzitter van RAI Vereniging. Hij was sinds 1999 algemeen voorzitter van de vereniging. Gedurende zijn drie ambtstermijnen heeft Hans zich zowel voor RAI Vereniging als voor de aan haar gelieerde organisaties op een voortreffelijke wijze ingezet. Vanaf 1991 was hij al bestuurslid van afdeling Autovak, namens de sectie Industrie. In deze functie heeft hij zich ingezet voor de belangen van de Nederlandse fabrikanten van auto-onderdelen, zowel in Nederland als in Europa.





http://www.raivereniging.nl