Syntens


---

Inspiratiebronnen voor ondernemers in de food

âSushi, Okido, Obento en Kanpaiâ, een vrije vertaling in het Japans van de bekende vier âgâsâ; âgezond, goed gedrag, gemak en genietenâ. Het zijn de trends die hot zijn in voedingsland. Het zijn de ook de inzichten van 30 ondernemers en adviseurs uit de voedings- en verpakkingssector. Zij werden dit voorjaar onder leiding van Syntens vijf dagen ondergedompeld in de Japanse metropool Tokio. De ervaringen en de voedingstrends van de Trendtour Japan zijn gebundeld in een boekwerkje met de naam âEyeopenersâ en een kleurrijke trendwaaier. De publicaties zijn nu beschikbaar voor food-ondernemers, die nét even verder willen kijken.

Onder de subtitel âhoe ondernemers en adviseurs in Japan hun ogen de kost gavenâ beschrijven de deelnemers en organisatoren van de Trendtour in het boekwerkje hun inzichten van hun bezoek aan Tokio. Zij doen dit in de vorm van korte columns, zogenaamde smaakmakers. Het is een voorproefje op het rijke voedingspalet dat Nederland te wachten staat en het biedt een doorkijk naar de vergrijzing van het komende decennium. Het loopt uiteen van verpakkingstrends tot smaakvolle nieuwe concepten en van luxe tot mainstream.

Trends in waaiervorm
Het bezoek aan Japan is ook vertaald naar twaalf actuele trends voor de foodsector, in de vorm van een Japanse waaier. De trends zijn rijk geïllustreerd met fotoâs. De trendwaaier voor food-ondernemers is gemaakt om te inspireren met grensverleggende concepten, die waarde toevoegen aan hun bestaande product. Deze zijn direct toepasbaar op de Hollandse bodem.

Trends tussen cressen
Eind oktober troffen de deelnemers aan de Trendtour Japan elkaar opnieuw. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de trends en resultaten van de reis gepresenteerd en het boekwerkje en de waaier overhandigd. De deelnemers werden gastvrij onthaald door reisgenoot Rob Baan van KoppertCress in Monster. Koppert Cress is gespecialiseerd in âCressenâ, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen invloed op de zintuigen. De deelnemers kregen een rondleiding door het bedrijf en werden ingewijd in de geheimen van het âmoleculair kokenâ in de Cressperience.

Kosteloos beschikbaar
Het boekje en de trendwaaier kunnen kosteloos bij Syntens worden besteld. De innovatieadviseurs van Syntens zijn beschikbaar om met ondernemers, individueel of collectief een vertaalslag te maken naar de praktijk van alledag. Voor de kosteloze toezending van de publicaties, neemt u contact op met Jacky Djaidoen van Syntens, bereikbaar op jtd@syntens.nl. Voor deelname aan een interactieve workshop over dit onderwerp, kan contact worden opgenomen met de vestiging van Syntens in Arnhem, op 088 â 444 0 167.