---
Inspiratiebronnen voor ondernemers in de food
âSushi, Okido, Obento en Kanpaiâ, een vrije vertaling in het Japans
van de bekende vier âgâsâ; âgezond, goed gedrag, gemak en genietenâ.
Het zijn de trends die hot zijn in voedingsland. Het zijn de ook de
inzichten van 30 ondernemers en adviseurs uit de voedings- en
verpakkingssector. Zij werden dit voorjaar onder leiding van Syntens
vijf dagen ondergedompeld in de Japanse metropool Tokio. De ervaringen
en de voedingstrends van de Trendtour Japan zijn gebundeld in een
boekwerkje met de naam âEyeopenersâ en een kleurrijke trendwaaier. De
publicaties zijn nu beschikbaar voor food-ondernemers, die nét even
verder willen kijken.
Onder de subtitel âhoe ondernemers en adviseurs in Japan hun ogen de
kost gavenâ beschrijven de deelnemers en organisatoren van de
Trendtour in het boekwerkje hun inzichten van hun bezoek aan Tokio.
Zij doen dit in de vorm van korte columns, zogenaamde smaakmakers. Het
is een voorproefje op het rijke voedingspalet dat Nederland te wachten
staat en het biedt een doorkijk naar de vergrijzing van het komende
decennium. Het loopt uiteen van verpakkingstrends tot smaakvolle
nieuwe concepten en van luxe tot mainstream.
Trends in waaiervorm
Het bezoek aan Japan is ook vertaald naar twaalf actuele trends voor
de foodsector, in de vorm van een Japanse waaier. De trends zijn rijk
geïllustreerd met fotoâs. De trendwaaier voor food-ondernemers is
gemaakt om te inspireren met grensverleggende concepten, die waarde
toevoegen aan hun bestaande product. Deze zijn direct toepasbaar op de
Hollandse bodem.
Trends tussen cressen
Eind oktober troffen de deelnemers aan de Trendtour Japan elkaar
opnieuw. Tijdens deze bijeenkomst werden ook de trends en resultaten
van de reis gepresenteerd en het boekwerkje en de waaier overhandigd.
De deelnemers werden gastvrij onthaald door reisgenoot Rob Baan van
KoppertCress in Monster. Koppert Cress is gespecialiseerd in
âCressenâ, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen invloed op
de zintuigen. De deelnemers kregen een rondleiding door het bedrijf en
werden ingewijd in de geheimen van het âmoleculair kokenâ in de
Cressperience.
Kosteloos beschikbaar
Het boekje en de trendwaaier kunnen kosteloos bij Syntens worden
besteld. De innovatieadviseurs van Syntens zijn beschikbaar om met
ondernemers, individueel of collectief een vertaalslag te maken naar
de praktijk van alledag. Voor de kosteloze toezending van de
publicaties, neemt u contact op met Jacky Djaidoen van Syntens,
bereikbaar op jtd@syntens.nl. Voor deelname aan een interactieve
workshop over dit onderwerp, kan contact worden opgenomen met de
vestiging van Syntens in Arnhem, op 088 â 444 0 167.
Syntens