Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Moordrecht, 11 november 2008

Agis en Weight Watchers introduceren
de Gezond Gewicht Polis

Agis en Weight Watchers voeren gezamenlijk strijd tegen overgewicht in Nederland door de lancering van de unieke collectieve zorgverzekering: Gezond Gewicht Polis. Deze polis is voor mensen die willen afvallen of hun gewicht stabiel willen houden door middel van de bewezen succesvolle Weight Watchers-methode. Uniek aan deze collectieve verzekering is dat deelnemers worden beloond met een premiekorting bij het behalen en behouden van een gezond gewicht. Op deze manier willen de partijen bijdragen aan het bevorderen van gezond gedrag en een gezonder Nederland.

Dubbele beloning
Agis pakt overgewicht al jaren op allerlei niveaus aan, met het eigen beweegprogramma 'Met Agis in Beweging' en het ondersteunen van vele initiatieven op het gebied van afvallen. De Gezond Gewicht Polis, waarin de vernieuwde cursussen en het online programma van Weight Watchers centraal staan, is volgens Agis een goede methode om blijvend af te vallen. De Gezond Gewicht Polis focust namelijk op een gezonde leefstijl in plaats van in korte tijd veel gewicht verliezen met vaak een tijdelijk effect.

Naast gezondheidsvoordeel geeft de polis de afvallers ook financiële voordelen. Deelnemers aan de collectieve verzekering ontvangen 5 procent korting op de basisverzekering en de aanvullende (tand)verzekering. Hiernaast wordt bovendien tot ¤100 per jaar vergoed van de Weight Watchers curssusgelden. Wie zijn of haar gezonde gewicht* bereikt, mag in het aansluitende kalenderjaar rekenen op 10% korting op de aanvullende verzekering. Om het streefgewicht en de nieuwe leef- en eetgewoonten op verantwoorde wijze te kunnen vasthouden, mag iedere polishouder 6 gratis stabilisatiecursussen volgen bij Weight Watchers.

De Gezond Gewicht Polis maakt overigens ook sporten een stuk aantrekkelijker met kortingen tot 20% bij Achmea Healthcentra. De Gezond Gewicht Polis past in het beleid van Agis: zorg en diensten op maat bieden voor allerlei doelgroepen. Met als uitgangspunten: kwaliteit van zorg, betaalbaar houden van de zorg én het bevorderen van de gezondheid.

Een gezond en goed voornemen zonder medische selectie De Weight Watchers methode is een flexibele methode die bij iedere levensstijl past en verzekerden op een verantwoorde manier naar een gezond gewicht begeleidt. Wie de Gezond Gewicht Polis wil afsluiten, krijgt overigens niet te maken met een medische keuring: Iedereen kan en mag meedoen. De Gezond Gewicht Polis kan worden afgesloten tussen 15 november en 31 december 2008.


* Maatstaf is de internationaal erkende body mass index. Een bmi van 20-25 wordt gezien als normaal gewicht.

De Gezond Gewicht Polis is een collectieve verzekering en bestaat uit de Agis basisverzekering en aanvullende (tand)verzekeringen. Hierin zijn de extra's opgenomen. Polishouders worden automatisch lid van de stichting Gezond Gewicht Gezond Leven.

Meer informatie op: www.mijngezondgewicht.nl

Weight Watchers de grootste afslankorganisatie ter wereld, actief in 30 landen helpt vele miljoenen cursisten jaarlijks aan een gezonder gewicht. In Nederland biedt Weight Watchers wekelijks ongeveer 250 cursussen aan. Daarnaast biedt de organisatie Online dienstverlening aan, evenals cursussen op het werk.