Datum: 11 november 2008

Noordwijkerhout Verkeersongeval Maandag 10 november even voor 17.00 uur vond op de 's-Gravendamseweg een aanrijding plaats. Een 47 jarige voetganger uit Noordwijkerhout was de weg overgestoken en bleef op de middenberm staan. Net op het moment dat een fietser en een bromfietser voorbij wilden rijden stak de man opeens het fietspad over. De bromfietser, een 17 jarige Leidenaar, probeerde een aanrijding te voorkomen door hard te remmen. De bromfietser kwam hierdoor ten val en is tegen de man aangegleden. De voetganger bleef gewond op de grond liggen en werd even later door ambulancepersoneel behandeld. Deze moesten plotseling de voetganger reanimeren toen hij geen hartslag meer had. Met spoedtransport werd de voetganger overgebracht naar het LUMC.

Sassenheim Aanhouding na inbraak De politie heeft maandag 10 november om 13.30 uur een 22 jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Geestburg. Surveillerende agenten zagen de man lopen op het fietspad parallel aan de Rijksweg A44 en wilden hem controleren toen zij hem ambtshalve herkenden. Toen een agent hem genaderd was rende de Haarlemmer weg en gooide een plastictas met goederen weg. Na een achtervolging werd de Haarlemmer aangehouden op de Menneweg. Kort hierna werd bekend dat er een inbraak had plaatsgevonden in een woning. Bij de Haarlemmer werd onder andere een USB-stick aangetroffen. In de plastictas zat een laptop en een spelcomputer, afkomstig uit de woning. De politie doet nader onderzoek.

Hillegom Aanhouding voor diefstal wieldoppen Dankzij en met medewerking van een oplettende getuige is het de politie gelukt om maandagavond 10 november rond 23.30 uur een 35 jarige man uit Hillegom aan te houden voor diefstal van wieldoppen. De getuige zag de man scharrelen bij op de Havendwarsstraat geparkeerde auto's en voelen aan wieldoppen. Even later zag hij hem met wieldoppen lopen. Hij bleef de man in het oog houden en belde 112. De politie kon vervolgens de man aanhouden en de vier wieldoppen in beslag nemen. Op de Havendwarsstraat stond een Renault zonder wieldoppen. De politie heeft een briefje tussen de ruitenwissers gedaan met het verzoek aan de gebruiker om zich te melden. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Noordwijk Aanhouding voor bedreiging en vernieling De politie heeft dinsdag 11 november rond 03.00 uur een 32 jarige man uit Noordwijkerhout aangehouden. De politie was op zoek naar hem na de aangifte van een 43 jarige man uit Lisse. Deze was rond 00.45 uur door hem bedreigd en zijn auto was door hem beschadigd. Dit gebeurde op een privé parkeerterrein achter De Grent. De Lissenaar vroeg hem daar weg te gaan. Daar reageerde hij op met bedreigingen en het slaan en schoppen tegen zijn auto. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Noordwijk Aanhouding voor veroorzaken nachtrumoer De politie heeft dinsdag 11 november rond 00.30 uur een 31 jarige man uit Noordwijk in zijn woning aan de Albert Verweystraat aangehouden. De politie deed dit nadat ze voor de 2e keer die nacht bij hem op bezoek gingen voor geluidsoverlast. De man schreeuwde en sprong in zijn woning en was daardoor tot last voor zijn buurtbewoners. Het was voor hem niet de eerste keer. Al meerdere keren heeft hij voor hetzelfde proces-verbaal gekregen. Dit keer kan hij dat ook tegemoet zien. Hij zit nog vast. De buurt is hem meer dan zat. De politie zal dan ook gaan kijken naar een andere oplossing.

Leiden Aanrijding met gewonden Dinsdag 11 november rond 05.50 uur gebeurde er op de kruising Levendaal met de Oranjeboomstraat een aanrijding waarbij een vrachtauto en twee personenauto's bij betrokken waren. De twee bestuurders van de personenauto's, een 48 jarige man uit Hendrik Ido Ambacht en een 28 jarige man uit Leiden, liepen door de aanrijding nekletsel op en zijn overgebracht naar het LUMC en het Rijnland Ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtauto, een 19 jarige man uit Valkenburg (ZH), bleef ongedeerd. De materiële schade was groot. Het ongeval gebeurde door een fout van de bestuurder van de vrachtauto. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan de man uit Leiden en na de botsing met hem botste hij ook tegen de auto van de man uit Hendrik Ido Ambacht. De vrachtauto kwam daarbij op zijn kant te liggen. De kruising is enige tijd afgesloten geweest voor het verkeerstechnisch onderzoek dat uitgevoerd werd door de verkeerdienst van Politie Hollands Midden.

Leiden Aanhouding na diefstal uit auto De politie heeft maandag 10 november rond 21.30 uur op de Beatrixstraat een 25 jarige man uit Leiden aangehouden. Zijn aanhouding volgde na een melding dat er in een op de Driftstraat geparkeerde auto was ingebroken. Daarbij was een autoradio-cd-speler en waren c.d.'s gestolen. Er waren twee mannen gezien van wie een vaag signalement bekend was. De politie keek naar hen uit en op de Beatrixstraat stapten twee mannen uit een auto die voldeden aan het signalement. De Leidenaar kon worden aangehouden. De tweede man wist te ontkomen. De verdachte is voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiden Gewapende overval Maandag 10 november heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een café aan de Doelensteeg. Rond 22.00 uur verlieten twee medewerkers de zaak toen één van hen werd aangesproken door een jongeman die kwam aangelopen. Met een vuurwapen in de hand liet de jongen de twee medewerkers weer naar binnen gaan. Uit het café nam hij vervolgens geld weg en verliet de zaak op onbekende wijze en in onbekende richting. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Alphen a/d Rijn Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft maandagavond 10 november in een woning aan de Overtureweg een hennepkwekerij ontdekt. De politie deed de ontdekking na een anonieme tip. In de woning groeiden 150 hennepplanten en lag er voor dat aantal ook nog eens aan gedroogde henneptoppen. Aan de stroomvoorziening was geknoeid. Nuon onderzoekt dat. De politie verrichte één aanhouding, de 32 jarige bewoner. Hij zit nog vast voor het verdere onderzoek in deze zaak.

Gouda Aanhouding voor belediging De politie heeft dinsdag 11 november rond 01.00 uur een 20 jarige man uit Gouda aangehouden. Dit deed de politie na de aangifte van een medewerkerster van een uitgaanscentrum aan de Zeugstraat. Zij was door de man beledigd. Dit was de reactie van de man op het verzoek van de vrouw om niet te roken in de gelegenheid. De politie heeft de verdachte voor het onderzoek in deze zaak ingesloten.

Alphen aan den Rijn Inbraak bij tankstation In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 november is ingebroken in tankstation Shell aan de Zegerbaan. Men heeft de achterdeur opengewrikt om binnen te komen. Uit de winkel werden rookwaren en geld weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Zoeterwoude Inbraak bij fotozaak Dinsdag 11 november is ingebroken bij een fotozaak aan de Dorpsstraat. De eigenaar werd even na 01.00 uur wakker van glasgerinkel, nam poolshoogte en zag twee mannen met een flatscreen TV weglopen. De twee liepen naar een, vermoedelijk een bruine, auto toe en reden weg in de richting van de Dr. Kortmannstraat. Bij de winkel was een etalageruit ingegooid om binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

--- einde berichten ---