Timmermans eregast op conferentie 'Media and their role in the world of multicultural diversity'

S taatssecretaris Timmermans is op dinsdagochtend 11 november eregast op de conferentie 'Media and their role in the world of multicultural diversity' die in Rotterdam plaatsvindt. In het kader van het Europese Jaar voor de Interculturele Dialoog vonden eerder twee soortgelijke bijeenkomsten plaats in Berlijn en Toledo. Hier spraken journalisten uit Nederland, Duitsland, Spanje, Marokko en Turkije met elkaar over de rol van journalistiek in multiculturele en internationale zaken.

De journalisten die aan de eerdere bijeenkomsten deelnamen constateerden een gebrek aan kennis van elkaars journalistieke praktijk, methoden en afwegingen. Staatssecretaris Timmermans ondersteunt het idee achter de conferentie. 'Dialoog begint met kennismaking; dat belangrijke beroepsgroepen het gesprek met elkaar aangaan is heel bemoedigend', aldus Timmermans. Hij steunt dan ook de aanbeveling om een uitwisselingsprogramma op te zetten voor journalistieke opleidingen in de vijf betrokken landen. Hiermee kunnen studenten Journalistiek en Communicatie een kijkje nemen in de keukens van buitenlandse media.

De deelnemers aan de conferentie (studenten, redacteuren en wetenschappers uit de vijf landen) presenteren op dinsdagochtend hun bevindingen en gaan daarna de discussie met de zaal. Spanje wordt vertegenwoordigd door de staatssecretaris voor Europese Zaken, de heer López Garrido. Duitsland, Turkije en Marokko zijn op hoogambtelijk niveau vertegenwoordigd.

Noot voor redacties (