Gemeente Aalten


Grensoverschrijdend Zorgloket opent deuren

Afgelopen maandag heeft het Grensoverschrijdend Zorgloket haar deuren geopend. Het loket is te vinden in het Bultenhuis aan de Heelweg in Suderwick (tegenover Careaz, dr. Jenny woon-zorgcentrum). Het loket is van maandag t/m donderdag dagelijks geopend van 9.00 tot 11.30 uur voor alle inwoners van de kern Dinxperlo en Suderwick. U bent van harte welkom met al uw vragen over wonen, welzijn en zorg.

Gezamenlijke bemensing Zorgloket

Op maandag is er iemand van de Stadt Bocholt in het loket. Op dinsdag hebben de medewerkers van onze gemeente zitting. Op woensdag is dit afwisselend de ene week Careaz en de andere week Leben Im Alter. En op donderdag het VIT Oost-Gelderland. Daarnaast blijft het Gemeentelijk Zorgloket aan de Raadhuisstraat 8 ook op vrijdag geopend van 8.30 tot 12.30 uur.

Europaproject

Het Grensoverschrijdend Zorgloket is een van de diensten die ontwikkeld is in het kader van het Europa Project. In dit project worden diensten ontwikkeld voor alle inwoners in de kern Dinxperlo en Suderwick die zorg, begeleiding of ondersteuning nodig hebben. De verschillende diensten worden op elkaar afgestemd en vormen samen de woonzorg-zone Dinxperlo-Suderwick. In dit project staat het grensoverbruggend woon- en zorghuis Bultenhuis centraal, waarin partners uit Nederland en Duitsland samenwerken en gebruik maken van elkaars kennis en ervaring, maar waar ook voortdurend de burger zal worden betrokken bij de ontwikkeling van die woonzorg-zone.