Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 11-11-2008

Getuigenoproep: vernieling stroomkabels liften

ZEIST In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 oktober hebben vandalen de stroomkabels van tien liften aan de Laan van Vollenhoven doorgeknipt.

De vandalen sloegen die nacht toe tussen 02.50 en 03.30 uur bij de L-flat, de grootste galerijflat aan de Laan van Vollenhoven. Als gevolg van de vernieling waren de liften langere tijd buiten gebruik, wat voor veel overlast zorgde bij de bewoners. Een aantal dagen voor deze vernieling, tussen 23 oktober 17.00 en 24 oktober 09.00 uur, zijn er ook al elektriciteitskabels doorgeknipt in de kelder van de portiek van deze flat.

De politie heeft deze vernielingen in onderzoek en zoekt getuigen die mogelijk iets hebben gezien dan wel op een andere manier meer informatie kunnen verschaffen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met de politie van het district Binnensticht via 0900-8844 (lokaal tarief). Dit kan ook anoniem via het telefoonnummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Negen verdachten aangehouden voor vernieling

ZEIST De politie heeft op 29 oktober en 8 november drie jongens aangehouden voor het vernielen van een speeltoestel aan de Koppelweg.

Het gaat om drie 15-jarige jongens uit Zeist die op 27 augustus een speeltoestel op een schoolplein opzettelijk kapot hebben gemaakt. Op 27 augustus hield de politie al twee andere 15-jarige jongens aan. Zij bekenden op het politiebureau de vernielingen aan het piratenschip te hebben gepleegd en ook nog eens verantwoordelijk te zijn voor meerdere vernielingen aan autos. Deze vernielingen vonden plaats in de periode januari tot en met augustus 2008. De politie heeft dit nog in onderzoek.

Beroving

ZEIST- Op maandagmiddag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 17.50 uur liep een 21-jarige vrouw over de Laan van Vollenhoven. Ter hoogte van de Gunninglaan trok een onbekende jongen, licht getinte huidskleur in trainingpak, haar tas van haar schouder en rende hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, Binnensticht.