Politie Haaglanden

Persberichten 11 november

Haaglanden, 11-11-2008

Hennepkwekerij opgerold
Den Haag - De politie ontmantelde op maandag 10 november een hennepkwekerij in een woning in de Withuysstraat. Agenten traden omstreeks 13.30 uur de woning binnen en troffen een kwekerij aan met 371 hennepplanten. De planten en het materiaal werden voor vernietiging in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner(s) van het pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Plastic wapen

Den Haag Agenten te fiets werden maandag 10 november rond 20.00 uur door een man aangesproken op het Stationsplein. De man vertelde dat hij kort daarvoor door iemand was aangesproken die zijn geld wilde hebben. De man die om het geld vroeg nam daarbij een dreigende houding aan en het leek alsof hij een wapen in zijn zak had. Het slachtoffer schrok hier zo van dat hij hard wegrende. Gelukkig kon hij een goed signalement aan de politieagenten doorgeven. Daardoor kon de politie gericht zoeken naar de man. Hij werd op de Oranjelaan aangetroffen, waar agenten hem aanhielden. Het bleek te gaan om een 29-jarige man uit Leiderdorp. Hij had een plastic namaakvuurwapen bij zich. De politie nam deze in beslag.

Man aangehouden na beledigen agent

Den Haag Een 30-jarige man uit Leiden schopte dinsdag 11 november rond
04.00 uur stennis aan de Hoefkade. Hij maakte veel kabaal en schopte en sloeg tegen de daar geparkeerd staande autos. Toen agenten bij de man arriveerden, vroegen ze hem zich te identificeren. Scheldend en tierend overhandigde hij zijn paspoort. Toen de opgewonden man zijn paspoort uit de handen van één van de agenten trok en hem daarbij recht in het gezicht hard uitschold, deelden de agenten hem mede dat hij was aangehouden. De man weigerde hier enige medewerking aan te verlenen, balde zijn vuisten en nam een gevechtshouding aan. Veelvuldige verzoeken en waarschuwingen tot medewerking leidden tot niets. De man bleef zich verzetten. De agenten moesten pepperspray bij de man gebruiken om hem uiteindelijk onder controle te krijgen, waarna hij mee mocht naar het politiebureau om zich te verantwoorden voor zijn gedrag.

Met een slok te veel op door rood
Den Haag Een 29-jarige Rotterdammer viel op bij agenten omdat hij op dinsdag 11 november rond 01.00 uur door rood reed op de Rijswijkseweg. Agenten hielden de man staande op het Leeghwaterplein waar bleek dat hij te veel had gedronken. Aan het politiebureau legde de Rotterdammer een blaastest af en blies 400 ugl. Voor het rijden door het rode verkeerslicht en rijden onder invloed kreeg de man een bekeuring. De alcohollimiet ligt namelijk op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Dronken bestuurder veroorzaakt aanrijding
Rijswijk - De meldkamer stuurde op maandag 10 november om 21.20 uur agenten naar een aanrijding op de Prinses Beatrixlaan. Aangekomen bij het ongeval lieten de agenten beide bestuurders een blaastest afleggen. Eén van de bestuurders, een 45-jarige Hagenaar, had een slok te veel op en werd meegenomen naar het politiebureau. Hier blies hij maar liefst 1180 ugl. Dit is meer dan 5 keer de toegestane waarde. De alcohollimiet ligt namelijk op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Gelukkig kwam de andere bestuurder, een 33-jarige man uit Rijswijk, met de schrik vrij.

Vrouw raakt gewond bij steekpartij

Den Haag - Een 41-jarige Haagse raakte op maandag 10 november rond 15.30 uur gewond bij een steekpartij op de Vrederustlaan. Getuigen konden een goed signalement opgeven, zodat agenten een 41-jarige Hagenaar in Leidschendam als verdachte aan konden houden. De Hagenaar probeerde de vrouw in haar gezicht te steken. Doordat zij zich kon afweren, raakte haar hand gewond. In het ziekenhuis werd zij behandeld aan haar hand. De aanleiding van de steekpartij lag in de relationele sfeer.

11-jarige jongen aangereden

Den Haag Een 19-jarige automobilist uit Den Haag reed op maandag 10 november rond 8.30 uur op de Goudsbloemlaan en wilde linksaf richting de Ranonkelstraat. Hij nam de verkeerde afslag, waardoor hij op de verkeerde weghelft kwam. Daar fietste een 11-jarige jongen uit Den Haag die de auto niet meer kon ontwijken. Hij kwam ten val en kwam met zijn hoofd op de klinkers terecht. Het slachtoffer is voor controle vervoerd naar het ziekenhuis.

Met nepwapen op straat

Den Haag Na een melding dat er een tweetal bij de tramhalte aan de Regentesselaan stond, waarvan één jongen een pistool bij zich had, ging de politie op maandag 10 november rond 13.45 uur naar de aangegeven locatie. De politieagenten zagen de verdachten bij de tramhalte staan en fouilleerden hen. Bij één van hen, een 13-jarige Haagse jongen, kwam een imitatiewapen uit zijn broeksband. Hij en zijn 15-jarige vriend zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij weer heengezonden.

Aanrijding met lichamelijk letsel

Den Haag Een automobilist die met drank op achter het stuur zat, op maandag 10 november rond 22.00 uur, veroorzaakte een aanrijding op de Hofzichtlaan. Volgens een getuige reed de 61-jarige man uit Leidschendam eerst op de trambaan, kwam daarna op de weg terecht, ramde een paal en botste vervolgens tegen een andere auto. Deze auto werd bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Nootdorp en in de auto zat ook een 28-jarige man uit Nootdorp. De brandweer moest haar auto openknippen en haar passagier moest vervoerd worden naar het ziekenhuis. De 61-jarige automobilist had teveel gedronken en werd overgebracht naar het politiebureau, daar blies hij 710 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De alcohollimiet ligt namelijk op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Leidschendammer beledigt politieagent

Leidschendam/Voorburg Een 21-jarige Leidschendammer keek op maandag 10 november omstreeks 11.30 uur toe hoe zijn zus aan het politiebureau te woord werd gestaan door een baliemedewerkster. Na enige tijd begon hij zich met het gesprek te bemoeien en sloeg hij direct een beledigende toon aan. Toen twee politieagenten zich in het gesprek mengden werd hij zelfs uiterst beledigend, waarna hij hardhollend het politiebureau verliet. De Leidschendammer werd nabij het winkelcentrum Leidsenhage aangehouden. Voor het beledigen van een ambtenaar in functie kreeg hij een proces-verbaal.

Op dievenpad

Leidschendam Een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage was op maandag 10 november omstreeks 14.45 uur het doelwit van twee winkeldieven uit Den Haag. Een 28-jarige man en een 37-jarige vrouw verlieten de winkel met een jas en een trui zonder deze goederen op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. Nadat de beide winkeldieven waren aangehouden en ingesloten in het politiebureau werd een onderzoek ingesteld naar mogelijk eerdere gepleegde diefstallen. In een personenauto, die nabij het winkelcentrum geparkeerd stond, werd nog een grote hoeveelheid gestolen winkelartikelen aangetroffen. De politie heeft de beide Hagenaars in verzekering gesteld en proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Hagenaar bedreigt conducteur

Voorburg Een 41-jarige Haagse conducteur van de Randstadrail werd op maandag 10 november omstreeks 14.15 uur bedreigd door een 20-jarige plaatsgenoot. De jongeman zou een mes hebben getrokken om daarmee zijn dreigementen kracht bij te zetten. De 20-jarige werd aangehouden door de beveiliging en aan de politie overgedragen. Hij werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Autoinbreker op heterdaad betrapt

Rijswijk Getuigen belden dinsdag 11 november om 02.30 uur de politie omdat zij zagen hoe een man aan de Nassaukade inbrak in een auto. Ze gaven een goed signalement door, waardoor agenten na een korte achtervolging de man in de buurt konden aanhouden. Tijdens de achtervolging gooide de man een tas weg, waar een radio in zat. De 20-jarige man uit Litouwen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij zit nog vast.

Ruzie in de familie
Naaldwijk De politie moest maandag 10 november om 15.20 uur ingrijpen bij een familieruzie. Een zus en vader deden aangifte tegen hun 34-jarige broer en zoon die hen geslagen had. De agenten hielden de 34-jarige man aan en namen hem mee naar het politiebureau.De politie treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Vrouwen aangehouden voor openlijk geweld

Delft Twee 18-jarige dames uit Rotterdam en Nieuwegein werden dinsdag 11 november aangehouden toen zij op het station in Delft fietsen omver gooiden. Dankzij cameratoezicht was omstreeks 02.30 uur te zien dat één van hen vermoedelijk in een donker hoekje zat te urineren en dat de andere ongeveer 20 fietsen omver duwde en weggooide. Agenten hielden het tweetal aan. De camerabeelden zullen nagekeken worden.