Nederlands 'best bewaarde theatergeheim' staat op dvd

11/11/2008 11:10

Warner Demare

Ernesto & Marcellino presenteren "met bijwerking van" Wilfried Finkers nieuwe dvd "Wat hebben wij het dan goed hè"

De recensies van hun shows zijn al vijtien jaar lovend, de Telegraaf betitelde hen als "het best bewaarde theatergeheim van Nederland", ze worden geroemd om hun Engelse, Tommy Cooperachtige humor en niet voor niets wonnen ze eens het beroemde Cameretten-festival.

De laatste show van dit komisch supertrio werd door meer dan 60.000 theaterbezoekers bezocht. Tijd dat ook het grote publiek kennis maakt met Ernesto & Marcellino en Wilfried Finkers (inderdaad: broer van). Om dat een béetje makkelijker te maken - het trio is de beroerdste niet - hebben zij hun laatste show 'Wat hebben wij het dan goed hè' vastgelegd op dvd, die vanaf deze week in de winkel ligt.

In hun show streven Ernesto & Marcellino "met bijwerking van" Wilfried Finkers naar een 'bijna leefervaring'. Marcellino is de sul van het gezelschap, Ernesto de flamboyante zanger en imitator (die ook buiten de theaters geroemd wordt om zijn zang- en imitatiekwaliteiten) en vult Finkers het duo met spitsvondige visuele grappen en droge Tukkerse humor aan.

Op dit moment beginnen Ernesto & Marcellino met Wilfried Finkers met de eerste try-outs van hun nieuwe theaterprogramma 'Diepgang', dat in februari 2009 in premiere gaat.

Biografie en achtergrond

Ernest Beuving (1961, motto: 'Ik neem iedereen gewoon zoals ik ben) en Marcellino Bogers (1957, motto: 'Er is al genoeg ellende op de wereld daar kan ik wel bij') werkten beiden als psychiatrisch verpleegkundigen. Beiden waren bovendien 'jongens van de straat': Ernest trad op als straatmuzikant, Marcellino deed aan straattheater. Ze voegden zich samen en startten met het presenteren van cabaretavonden in een café. Omdat 'de artiesten hen toch te veel in de weg stonden', schreven ze zich in 1993 zelf in voor het cabaretfestival Cameretten. Een gouden zet: ze sleepten de jury- én publieksprijs in de wacht en doken van de straat de schouwburgen in.

In 2002 sloot Wilfried Finkers (1957, motto: 'Wees blij met jezelf dan is er tenminste nog iemand blij met jou') zich bij het duo aan. Finkers assisteerde jarenlang broer Herman als tekstschrijver, belichter en levend decor. Inmiddels vervult hij een soortgelijke rol glansrijk bij Ernesto & Marcellino.

www.ernesto-marcellino.nl





http://www.ernesto-marcellino.nl