Politie Groningen

Woensdag 11 november 2008

Provincie Groningen, 11-11-2008

Haren: Veendamse gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding op de A28 bij Haren is dinsdagmorgen een 35-jarige automobiliste uit Veendam gewond geraakt. De vrouw moest remmen vanwege het verkeer voor haar. Een achter haar rijdende vrachtwagenchauffeur (43 jaar) uit Wageningen merkte dit te laat op. Hij kon zijn voertuig niet meer op tijd tot stilstand brengen en reed tegen de achterkant van de automobiliste. De Veendamse is met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Groningen: fietser ziet automobilist over hoofd

Een 57-jarige fietsster uit Groningen is dinsdagmorgen gewond geraakt op de kruising Oosterhamriklaan met de Star Numanstraat. De vrouw kwam vanaf de Oosterhamriklaan de kruising op fietsen en zag een 58-jarige automobilist uit Rolde over het hoofd. De Drent kon de Groningse niet meer ontwijken. De fietsster viel daardoor op het wegdek. Ze is met een hoofdwond naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapport gemaakt.

Groningen: dief in UMCG gepakt

Medewerkers van het UMCG hebben dinsdagnacht een 25-jarige dief uit Leeuwarden aangehouden. Een personeelslid zag de Fries rommelen aan een roldeur van een winkeltje in het ziekenhuis en een graai in de kassa doen. De beveiliging werd direct gewaarschuwd en die kon de verdachte korte tijd later aanhouden. De Leeuwarder is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor verhoor.

Groningen: kluis meegenomen uit café

Bij een inbraak in een café aan de Voor t voormalig Klein Poortje is een kluis ontvreemd. De inbraak heeft vermoedelijk tussen zondagmorgen en maandagmiddag plaatsgevonden. In de kluis zat een onbekend geldbedrag. Een deel van de kluis werd maandagmiddag gevonden in de Javalaan. De bedrijfsleider heeft aangifte gedaan. De politie is een onderzoek begonnen.

Groningen: agressieve winkeldief aangehouden

De politie heeft dinsdagavond in een supermarkt aan het Wielewaalplein in Groningen een winkeldief aangehouden. De 42-jarige Groninger was eerder die dag ook al betrapt op dieftal, maar wist toen te ontkomen. Toen hij s avonds weer langs kwam werd hij op heterdaad betrapt. De Stadjer reageerde agressief op zijn aanhouding. Daarop werd de man door de politie meegenomen naar het cellencomplex. Hij is ingesloten voor verhoor.

Marum: controle vrachtverkeer

Een 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Marum is dinsdagmiddag voor diverse overtredingen bekeurd. Agenten zagen op de Noorderweg in Marum dat de chauffeur aan het bellen was terwijl hij zijn combinatie bestuurde. Hierop werd de Marumer langs de kant van de weg gezet. Na een controle bleek dat de vrachtwagencombinatie te breed en te lang was en dat de bestuurder niet over een juist vergunning beschikt. De politie maakt proces-verbaal op.

Tegen een 57-jarige vrachtwagenbestuurder uit Zevenhuizen is proces-verbaal opgemaakt omdat zijn combinatie te zwaar beladen was. De vrachtwagen met oplegger woog ruim 55 ton kg. Dit is ruim 11 procent te veel. De man liet de oplegger achter.

Winschoten: aanrijding op kruising

Een 47-jarige automobilist uit Heiligerlee heeft dinsdagmorgen een 57-jarige vrouw uit diezelfde plaats van de fiets gereden. De man reed in Winschoten de kruising Mauritsstraat Nassaustraat op, maar zag daarbij de fietsster over het hoofd. Hij merkte te laat op dat de vrouw al op de kruising reed en probeerde nog te remmen. Dit mislukte waardoor de 57-jarige van haar fiets viel. Ze is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: schade na inbraak

Bij een bedrijf aan de Zwaaikom in Veendam is veel schade ontstaan nadat in het pand was ingebroken. Toen een medewerker dinsdagmorgen het bedrijf binnen kwam ontdekte hij dat ongenode gasten binnen waren geweest. In een groot deel van het pand lag regenwater. Dit water was binnengekomen doordat de verdachten vermoedelijk via het dak binnen waren gekomen. Ook waren diverse deuren vernield. Het is niet bekend of de inbreker(s) iets heeft/hebben meegenomen. De bedrijfsleider doet aangifte.

Ten Boer: proces-verbaal na verwaarloosde pony

De politie heeft dinsdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 55-jarige inwoner van Ten Boer. De politie werd getipt dat een pony van de man verwaarloosd zou worden. Na controle in een weiland aan de Bouwerschapsweg bleek inderdaad dat het dier de nodige verzorging niet had gehad. Het proces-verbaal zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd.

Lageland: rijbewijzen in beslag genomen

De politie heeft de rijbewijzen in beslag genomen van twee automobilisten. Een 26-jarige man uit Appingedam en een 38-jarige bestuurder uit Delfzijl reden dinsdagmiddag met snelheden van boven 122 km/u over het Eemskanaal ZZ. Op deze weg is de maximum snelheid 60 km/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de twee coureurs.

Winschoten: onbekende vrouw aangehouden bij alcoholcontrole

Bij een alcoholcontrole op de Blijhamsterweg in Winschoten is dinsdagavond een onbekende vrouw aangehouden. De vrouw bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten en had geen identiteitsbewijs bij haar. Ze gaf een naam op, maar er kon niet vastgesteld worden of de vrouw haar werkelijke naam had opgegeven. De bestuurster is daarom ingesloten. In haar bloed zat een alcoholpromillage van 1,35. De politie maakt proces-verbaal op.

Veendam: vervelende man aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht een 20-jarige Veendammer aangehouden. De man was vervelend en stond in de Dr. Koppiusstraat in zijn woonplaats bij een woning te schreeuwen. Hij was onder invloed van alcohol. Op het verzoek om weg te gaan werd niet gereageerd. Nadat de politie hem meerdere keren had gevorderd werd hij aangehouden. Hij is ingesloten.