Gemeente Lansingerland


Woningbeurs Lansingerland goed bezocht
woningbeurs

Op 8 november werd de derde Woningbeurs Lansingerland gehouden. Vijfhonderdvijftig mensen hebben de beurs bezocht en bekeken het ruime woningaanbod dat momenteel in de nieuwbouw wijken beschikbaar is.

Het bezoekersaantal van de beurs in januari 2008 kwam 300 hoger uit.

De beurs trok veel bezoekers die een woning zoeken tussen 150.000 en 220.000. De verkoop van 54 appartementen in Parkwijk in Berkel en Rodenrijs met prijzen van 164.000,= tot 180.000,= start op 15 november. Voor deze groep is er daardoor sinds lange tijd weer aanbod op de woningmarkt in Lansingerland.

Verder waren er veel senioren op de beurs aanwezig. Zij zoeken in huur- en koopmarkt. Senioren hebben zeer specifieke en uiteenlopende woonwensen. De groep kan daardoor niet als één groep gezien worden. De een wil een aangepaste woning, de ander een woning in het gezellige centrum of een ruim luxe appartement uitkijkend over de regio of een bereikbare huurwoning. Op de beurs was het aanbod beperkt dat aan de eisen van de senioren kon voldoen. De bezoekers tussen de 30 en 45 waren in tegenstelling tot de vorige beurs vaker op zoek naar dure huurwoningen in plaats van koopwoningen.

De woonbeurs bevestigt het beeld dat de kredietcrisis invloed heeft op de woningmarkt. De beurs maakt duidelijk dat de woningmarkt minder levendig is. De woningmarkt in Lansingerland zit echter nog niet op slot. De verkoop van woningen in Lansingerland gaat minder snel, maar gaat in een lager tempo wel door.