Gemeente Leidschendam-Voorburg


Nieuwe borden bij kinderboerderijen

11 november 2008 - Bij Kinderboerderij Vreugd en Rust in Voorburg en kinderboerderij Park Rusthout in Leidschendam zijn afgelopen donderdag 6 november nieuwe informatieborden geplaatst. De borden zijn geplaatst ter vervanging van oude bebording en zijn uitgevoerd in de gemeentelijke huisstijl.

Op de borden staan de namen van de boerderijen, de openingstijden, adresgegevens inclusief telefoon en e-mailgegevens, de vermelding verboden voor honden en het algemene alarmnummer van de politie. Met dit laatste nummer kan in geval van calamiteiten buiten openingstijden worden gebeld.

In principe zijn de kinderboerderijen vanaf 8.30 uur bemenst en telefonisch bereikbaar tot ongeveer 17.00 uur. De reden dat de boerderijen in de ochtend niet geopend zijn voor het publiek is om de medewerkers de gelegenheid te geven hun werkzaamheden in alle rust te kunnen uitvoeren. Het is geen goede combinatie als stallen en hokken worden uitgemest terwijl ouders met kinderen tussen het gereedschap en de mestresten door lopen. Daarnaast is het voor de dieren prettig én belangrijk om niet gedurende de hele dag aandacht te krijgen.