Ministerie van Buitenlandse Zaken

Israëliërs en Palestijnen in Nederland bijeen

11 nov 2008 | op Nederlands initiatief kwamen 21 jonge Israëlische en Palestijnse diplomaten vandaag bij elkaar voor de start van een gezamenlijk opleidingsprogramma op het Instituut voor internationale betrekkingen Clingendael in Den Haag.

`U draagt de historische verantwoordelijkheid om een publiek fundament te maken waarop duurzame vrede gebouwd kan worden,' sprak minister Verhagen de diplomaten, de Israëlische en Palestijnse ambassadeurs, en de en andere aanwezigen toe. `Bereidheid tot compromissen is de sleutel tot vrede in het Midden-Oosten.'

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) is verheugd dat dit opleidingsprogramma in Nederland plaats vindt. `Tekenend voor de kracht van onze diplomatie,' aldus de bewindsman. 'Een combinatie van dialoog en praktische samenwerking.' Nederland doet al het mogelijke om het vredesproces in het Midden-Oosten actief te ondersteunen.

Minister Verhagen onderstreepte in zijn toespraak hoe belangrijk maatschappelijke steun is voor het vinden van een oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict. De nieuwe, gezamenlijke opleiding is een van de manieren om daar aan bij te dragen.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Zie ook

* Toespraak Verhagen bij de opening van het opleidings- programma