Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Winkelcentrum Beverwaard

Gezellig boodschappen doen

Het winkelcentrum aan de Oude Watering biedt de bewoners van de Beverwaard een prima gelegenheid om de dagelijkse boodschappen te doen of een rondje te maken langs de aanwezige winkels.

Evenals andere publieksplekken heeft ook een winkelcentrum wel eens last van groepen die maar wat rondhangen en zich daarbij hinderlijk gedragen. Om het winkelcentrum in Beverwaard gezellig te houden heeft de deelgemeente IJsselmonde, in nauw overleg met de winkeliers en actieve bewoners, en in samenwerking met de Politie, besloten om niet langer toe te staan dat groepen zich hinderlijk gedragen in het winkelcentrum. Er geldt een zogenaamd samenscholingsverbod en ook ziet de Politie streng toe op het verbod om alcohol te drinken op straat. Verder wordt er met cameras gelet op de veiligheid van het winkelend publiek en die van de winkeliers.

Deze maatregelen passen ook in de totale aanpak om de bewoners en bezoekers van Beverwaard te verzekeren van een prettig en gezellig winkelcentrum, zoals het terugbrengen van een pinautomaat en activiteiten die de winkeliers organiseren.

De jongeren die niet meer in groepen mogen rondhangen kunnen voortaan onder andere terecht in de nieuwe muziekstudio in de Focus, en met de mannen gaat de deelgemeente in gesprek om hen weer aan een baan te helpen. Ook worden met hen afspraken gemaakt om hun vrije tijd op een andere manier te besteden waardoor geen overlast ontstaat voor omwonenden.