Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmaking 12 november 2008, Franeker Courant

Ontheffing en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.23 van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

- het realiseren van een berging op het perceel náást Tichelwurk 7, 8801 te Franeker;

- het vergroten van de woning op het perceel Parklaan 47A te Franeker, 8801 HL te Franeker

Op grond van het bepaalde in artikel 3.24 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 13 november 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van gemeente Franekeradeel maken ingevolge artikel 8:42 lid 5 van de Wet milieubeheer en artikel 1.9 van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) bekend, dat zij hebben besloten maatwerkvoorschriften op te leggen aan:

- Sijperda Verhuur B.V., Edisonstraat 32b, 8801 PN te Franeker. De inrichting is gelegen binnen de zone van het industrieterrein Franeker-West.
In het kader van efficiënt zonebeheer is het wenselijk dat iedere inrichting de geluidsruimte krijgt die nodig is voor de bedrijfsvoering.
De geluidsuitstraling van Sijperda Verhuur B.V. is berekend en de benodigde geluidsruimte wordt hiermee vastgelegd.

Inzage
Het besluit alsmede de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 13 november 2008 ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu,
Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Bezwaar
Belanghebbenden kunnen binnen deze zes weken bezwaar instellen tegen deze beschikking. Het bezwaarschrift kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Om de inwerking-treding van het besluit en de gevolgen daarvan op te schorten kan om een voorlopige voorziening worden verzocht. Een verzoek om een voorlopige voorziening is alleen mogelijk indien bezwaar is ingediend. Richt het verzoek aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage.

Wet milieubeheer

Melding
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.41van de Wet milieubeheer bekend, dat in november 2008 een melding is binnengekomen van:


- Sijperda Verhuur BV, Edisonstraat 32B, 8801 PN te Franeker. Het betreft een activiteitenbesluit type B voor het in werking hebben van een inrichting voor verhuur van bouwmachines en gereedschappen.

Omdat bovengenoemd besluit gebaseerd is op algemeen geldende regels en voorschriften (8.40 amvb's ) die het milieu beschermen, bestaat er geen mogelijkheid voor het indienen van zienswijzen en het instellen van beroep. Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker

Besluiten college van b&w 4 november 2008

Structuurvisie buitengebied.
Besluit:
Instemmen met het raadscommissiestuk en de kaderstellende notitie voorleggen aan de raadscommissie van 20 november 2008.

Startnotitie uitvoering jeugdbeleid.
Besluit:
De startnotitie vaststellen en deze ter informatie voorleggen aan de raadscommissie.

Iepziektebestrijding gemeente Franekeradeel.
Besluit:

1. Het beleid dat is uitgezet t.a.v. de iepziektebestrijding continueren.

2. De beheerovereenkomst met de Stichting Iepenwacth Frieslân voor een 5-tal jaren verlengen

3. Besluit in afwijking van het geldige aanbestedingsbeleid.

Offerte GGD alcohol voorlichting in groep 7.
Besluit:

1. Besluit tot inzet van 5 minuten extra voorlichting over alcoholgebruik tijdens gesprek met ouders en kind in groep 7.
2. Voeg hiervoor jaarlijks structureel 1370,00 (indexeren) toe aan de begroting, dek dit uit onvoorzien met bestemming en leg hiertoe de begrotingswijziging voor aan de raad in januari 2009.

Informatie voor derden.
Besluit:
Instemmen met de rapportage Iv3 voor het derde kwartaal 2008 en voorzie de rapportage van een betrouwbaarheidsverklaring.

Reserves en voorzieningen.
Besluit:
De notitie reserves en voorzieningen middels raadsbesluit ter vaststelling aanbieden aan de gemeenteraad.

Waarderen, activeren en afschrijven.
Besluit:
De notitie waarderen, activeren en afschrijven middels raadsbesluit ter vaststelling aanbieden aan de gemeenteraad

Fryske plaknammen.
Besluit:

1. De Riedskommisje kennis jaan fan it plan en de begrutting om te kommen ta Fryske plaknammen foar de doarpen yn de gemeente Franekeradeel.

2. De Riedskommisje in rjochtingjaande ûtspraak freegje foar it ferfolch.

3. De Rie freechje in beslût te nimmen.

Franeker, 12 november 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
T. Twerda, loco-burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.