Gemeente Grave

Nieuw beleid voor uitlaten van honden

Opruimplicht vanaf 1 januari

Vanaf 1 januari 2009 geldt er een nieuw beleid voor het uitlaten van honden in de gemeente Grave. De gemeenteraad van Grave heeft in de vergadering van 24 juni 2008 ingestemd met het inzetten van de hondenbelasting voor dit nieuwe beleid. Het beleid bestaat uit enkele nieuwe regels en uit het faciliteren van hondenbezitters bij het naleven van deze regels.

Opruimplicht hondenpoep

Het belangrijkste onderdeel van het nieuwe beleid voor het uitlaten van honden is de opruimplicht van de hondenpoep. Binnen de bebouwde kom van de gemeente Grave (Grave-centrum en kerkdorpen) zijn hondenbezitters voortaan verplicht om de uitwerpselen van hun hond(en) op te ruimen. De gemeente Grave stelt hiervoor gratis hondenpoepzakjes ter beschikking aan de hondenbezitter. Een pakketje hondenpoepzakjes wordt in december aan alle hondenbezitters toegestuurd. Daarna zijn de zakjes in ieder geval op het stadhuis te verkrijgen. De hondenpoepzakjes zijn makkelijk af te sluiten en mogen worden gedeponeerd in de afvalbakken. De zakjes zijn biologisch afbreekbaar. Uiteraard is het ook toegestaan om de hondenpoep met een ander opruimmiddel van de straat te verwijderen.

Buiten de bebouwde kom geldt de opruimplicht niet.

Grave schoon

Met het nieuwe beleid voor het uitlaten van honden wordt getracht om Grave poepvrij en dus leefbaarder te krijgen en te houden. Uiteraard zullen we dat met z'n allen, en in het bijzonder de hondenbezitter, moeten doen om te komen tot een schoon Grave.

Informatie

Deze publicatie maakt deel uit van een reeks publicaties over het beleid voor het uitlaten van honden. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Veiligheidsbureau (0486) 477 277.