Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hattemerbroek - brand in schuren                          |

Op maandagmorgen 10 november heeft er een schuur aan de Voskuilerdijk in Hattemerbroek in de brand gestaan. De brand is overgeslagen naar een schuur in de nabije omgeving van de brandende schuur. Bij de brand kwam mogelijk asbest vrij. De politie heeft de Voskuilerdijk geruime tijd gedeeltelijk afgezet. De brandweer heeft de brand geblust.


De politie kreeg de melding van de brand omstreeks 10:30 uur. De politie heeft een gedeelte van de Voskuilerdijk een aantal uren afgesloten omdat er sprake was van vrijgekomen asbest.
Door de brandweer is de brand geblust. De gemeente neemt zonodig maatregelen met betrekking tot het asbest. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

|     |Harderwijk - gewond na aanrijding met snorfiets           |

Een 17-jarige snorfietster uit Harderwijk is maandagavond 10 november omstreeks 20:00 uur gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto op de rotonde Stationslaan en Verkeersweg.


De 47-jarige automobilist uit Nunspeet kwam vanaf de Verkeersweg en zag de snorfietster op de rotonde vermoedelijk over het hoofd. Op snorfiets zaten twee meisjes. Het 17-jarige meisje verklaarde de snorfiets te hebben bestuurd. Ze is door een ambulancemedewerkers behandeld en bleek een botbreuk aan haar sleutelbeen te hebben oplopen. Een 15-jarige bijrijdster op de snorfiets uit Harderwijk bleef ongedeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --