AutoRai

Skoda Superb 'verzamelt' belangrijke prijzen

(11/11/2008)
De nieuwe Å koda Superb heeft in Duitsland en Oostenrijk opnieuw twee belangrijke prijzen gewonnen. Daarbij waren zowel een vakjury als de leden van een publieksjury overtuigd van de kwaliteiten van het nieuwe vlaggenschip van Å koda.

In Duitsland won de Å koda Superb het 'Goldenes Lenkrad 2008', de prijs die jaarlijks wordt toegekend door de krant 'Bild am Sonntag'. De Å koda Superb eindigde als eerste bij de nieuwe modellen in de middenklasse en liet daarmee zes concurrenten achter zich. âHet ruime interieur en de gebruikte materialen, maar ook de rijeigenschappen zetten een nieuwe maatstaf op het gebied van comfort. Deze eigenschappen, gecombineerd met het individuele en markante ontwerp, maken de Å koda Superb een fascinerende autoâ, zegt Reinhard Jung, voorzitter van de raad van bestuur van Å koda Auto.

De jury, die bestond uit coureurs, prominenten en technici, beoordeelde aspecten als rijgedrag, ruimte, praktische eigenschappen en afwerking. De Å koda Superb overtuigt daarbij door zijn aantrekkelijke vormgeving, riante ruimte en moderne techniek. De TwinDoor-achterklep is een unieke vondst van Å koda, dat patent heeft op deze constructie. De Superb kan worden uitgerust met negen airbags inclusief de standaard knieairbag voor de bestuurder. Bijzonder is ook het adaptieve koplampsysteem dat de lichtbundel automatisch aanpast aan de rijsnelheid en de weersomstandigheden.

Nog meer prijzen
De tweede belangrijke prijs voor de Å koda Superb is de 'GroÃe Ãsterreichische Automobilpreis', die wordt toegekend door de Oostenrijkse automobielclub ARBÃ. Experts, prominenten en duizenden lezers kozen dit jaar uit 36 kandidaten de beste en populairste autoâs van 2008. Dankzij de voordelen van een hatchback en de elegantie van een sedan behaalde de Å koda Superb de eerste plaats in de categorie 'Medium'.

Eerder al had de Superb in Tsjechië voor het TwinDoor-systeem de prijs van de vereniging van Autojournalisten 'Technobest 2008' gekregen. In Polen werd de Superb uitgeroepen tot 'mooiste auto', in Kroatië werd hij de 'beste zakenauto', in Letland won hij de titel 'Auto van het jaar 2008' en in Duitsland ontving de Superb de titel 'Zakenauto van het jaar 2008'.

Toenemende populariteit
âDeze belangrijke prijzen zijn voor ons een indicatie dat de populariteit van het merk Å koda door de Superb verder toeneemt. Alle aspecten waaraan wij bij de ontwikkeling van deze auto speciale aandacht hebben besteed, worden door de klanten op waarde geschat. De Å koda Superb vertegenwoordigt op een bijzondere manier de merkwaarden van Å koda: ruimte, veiligheid, kwaliteit en 'Simply Clever' gebruiksgemakâ, zegt Reinhard Jung, voorzitter van de raad van bestuur van Å koda Auto.