Gemeente Dordrecht

Genomineerden Vrijwilligersprijs en Stimuleringsprijs Integratie 2008 bekend

Een selectiecommissie, bestaande uit een gemeenteraadslid en drie vrijwilligers, selecteerde uit de inzendingen vijf genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2008 en drie voor de Stimuleringsprijs Integratie 2008. De jury's van beide prijzen kiezen uiteindelijk de winnaars. Wethouder A.T. Kamsteeg (Welzijn) maakt op 8 december in Schouwburg Kunstmin tijdens een feestelijke bijeenkomst bekend wie deze winnaars zijn. Alle vrijwilligers zijn hierbij van harte welkom!

Genomineerden
Veertig organisaties hebben zich aangemeld voor de Vrijwilligersprijs 2008. De commissie selecteerde aan de hand van de voorwaarden vijf organisaties en/of projecten (in willekeurige volgorde):
- Wijkkranten van de Dordtse Welzijns Organisatie (DWO);
- Stichting De Logeerboot;

- KNRM reddingstation Dordrecht;

- Vrijwilligersraad van Stichting De Wielborgh;
- Marokkaanse Ouders Wielwijk (onderdeel van de DWO).

Volgens de selectiecommissie zijn deze projecten van grote maatschappelijke betekenis en is er oog voor de ontwikkeling van de vrijwilliger.

De volgende projecten maken kans op de Stimuleringsprijs Integratie 2008:
- 'De Verteltas' van de Mariaschool;

- 'Ontmoeting' van de DWO;

- 'Huiselijk geweld' van het Platform Turkse Dordtenaren.

Vervolgprocedure
De jury's van beide prijzen kiezen op grond van een presentatie van de selectiecommissie de winnaars. Ook dit jaar zijn de jury's samengesteld uit een vertegenwoordiger van het bedrijfsleven en een woningbouwcorporatie, de winnende organisatie van vorig jaar, de pers en het vrijwilligerswerk. De jury voor de Vrijwilligersprijs staat onder voorzitterschap van wethouder A.T. Kamsteeg. De jury kiest onder voorzitterschap van wethouder J.W. Spigt (Integratie) de winnaar van de Stimuleringsprijs Integratie.

Prijzen
Voor beide prijzen geldt dat de winnende organisatie een bedrag van ¤2.500 ontvangt. Daarnaast ontvangt de winnaar van de Vrijwilligersprijs een beeld dat door een Dordtse kunstenaar wordt gemaakt. De tweede en derde prijs van de Vrijwilligersprijs bedragen respectievelijk ¤500 en ¤250. Ook is er een Da Vinci publieksprijs te winnen. Alle aangemelde organisaties dingen automatisch mee naar deze prijs.