Gemeente Den Haag

Walnootstraat en Lau Mazirellaan buurtkamer rijker

Wethouder Bert van Alphen en Ger Huisman, directeur Wonen van Staedion, openden 8 november aan de Walnootstraat en de Lau Mazirellaan twee nieuwe buurtkamers.
Een buurtkamer is een ontmoetingsplaats voor volwassen buurtbewoners vanaf 23 jaar. Hier kunnen zij elkaar op een laagdrempelige manier leren kennen, bijpraten en gezamenlijke activiteiten ondernemen.

Goed contact met buren is waardevol. Het leven is een stuk aangenamer als je mensen in je omgeving hebt met wie je eens een praatje kunt maken, een kopje koffie kunt drinken en alledaagse dingen kunt delen. Goed contact tussen buurtbewoners komt niet altijd vanzelf tot stand. Buurtkamers bieden de mogelijkheid voor bewoners om elkaar in ongedwongen sfeer te ontmoeten. Bewoners uit de directe omgeving runnen de buurtkamer. De vrijwilligers organiseren activiteiten die ze zelf
bedenken. Zij worden hierin begeleid door Stichting Boog, in opdracht van de gemeente en Staedion.

De buurtkamers komen voort uit de Kaderafspraken Leefbaarheid en Veiligheid waarin de gemeente en de woningcorporaties hebben vastgelegd wat zij van 2005 tot en met 2009 investeren om Den Haag schoon, heel en veilig te krijgen. Dit akkoord bevat een reeks concrete afspraken rond veiligheid, leefbaarheid, openbare ruimte en bewonersinitiatieven.

Met deze twee nieuwe buurtkamers telt Den Haag totaal vijf buurtkamers,onder andere in Vrederust en in de Schilderswijk. De komende jaren krijgt Den Haag er nog vijf buurtkamers bij.