Ingezonden persbericht


Vandaag heb ik via een van de geadresseerden het bericht ontvangen dat een werkversie van het persbericht over benoeming van Erik de Winter is verstuurd. Bijgaand ontvangt u de juiste versie.

PERSBERICHT

Erik de Winter versterkt top van NISB

Bennekom, 11 november 2008

Erik de Winter zal met ingang van 1 januari 2009 de top van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen in Bennekom versterken als manager bedrijfsvoering. Hij wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de werkorganisatie. Op dit moment is Erik de Winter directeur van Gehandicaptensport Nederland.

Met De Winter haalt NISB een manager in huis die gepokt en gemazeld is in de wereld van sport en bewegen. Ruim 27 jaar is hij werkzaam geweest bij NSG, NebasNsg,Special Olympcis Nederland en Gehandicaptensport Nederland, waarvan de laatste twintig jaar als directeur. De functie manager bedrijfsvoering is nieuw bij NISB. De Winter zal samen met de manager programmabureau, de commercieel manager en uiteraard directeur/bestuurder Clémence Ross het management team gaan vormen. Bij NISB werken inmiddels 80 mensen. Clémence Ross: "Ik ben heel blij met de benoeming van Erik de Winter. We halen hiermee een manager binnen die met zijn kennis en ervaring leiding kan geven aan een proces van organisatievernieuwing en aan de verdere invoering van kwaliteitsbeleid. Zijn bevlogenheid om iedereen aan het sporten en bewegen te krijgen, past precies binnen de missie en visie van NISB." Erik de Winter over zijn naderende overstap: "Ik ben al die jaren fluitend naar mijn werk gegaan en ga dat nog. Toch lokt de nieuwe uitdaging om de overgang naar een nieuwe werkgever te maken en naar een nieuwe functie die erg uitdagend is binnen een snel groeiende en veranderende organisatie met een brede doelstelling die mijn interesse heeft. Een functie die voor mij inhoudelijk aantrekkelijk is en toch meer ruimte geeft voor een privéleven."

Een andere benoeming is die van Peter Barendse, afkomstig van het Nederlands Jeugdinstituut. Hij start met ingang van 1 december 2008 als programmamanager jeugd. Eerder maakte NISB al bekend dat met ingang van 1 januari 2009 een nieuwe Raad van Toezicht aantreedt, onder leiding van Ruud Vreeman.

NISB is het Nederlands kennis- en innovatie-instituut dat aanzet tot sport en bewegen om participatie, leefbaarheid en gezondheid te bevorderen. NISB valt op met de uitvoering van grote programma's als het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen en het diabetes-preventieprogramma BeweegKuur, naast de meerjarige campagne 30minutenbewegen en structurele programma's. Zowel zakelijk als organisatorisch maakt NISB een transitie door. De groei van de organisatie maakt het noodzakelijk om de werkprocessen in een nieuwe structuur te stroomlijnen.

Informatie voor de pers:

Jacqueline Kronenburg, communicatieadviseur NISB
E Jacqueline.kronenburg@nisb.nl
T 0318 - 49 09 00
M 06 - 21 64 95 88

Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)
? Postbus 64, 6720 AB BENNEKOM
? Heelsumseweg 50, 6721 GT BENNEKOM
( (0318) 490 900
? (0318) 490 995

* jacqueline.kronenburg@nisb.nl
: www.nisb.nl

---- --