Gemeente Noordwijkerhout

11/11/2008 - Klachtenregelement Holland Rijnland

Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft in haar vergadering van woensdag 29 oktober 2008 het Klachtenreglement Holland Rijnland vastgesteld. In deze regeling staat de procedure beschreven die gevolgd wordt wanneer een klacht wordt ingediend over een gedraging van het Algemeen Bestuur, het Dagelijks Bestuur, een individuele bestuurder of een medewerker van Holland Rijnland.

Het Algemeen Bestuur van Holland Rijnland heeft in haar vergadering ook de eerste wijziging van het Reglement van orde voor de vergaderingen van het Algemeen Bestuur vastgesteld. Door deze wijziging van het Reglement wordt het mogelijk om bij aanvang van de vergadering gebruik te maken van het spreekrecht. Dit spreekrecht is bedoeld voor niet leden van het Algemeen Bestuur. Daarnaast wordt het door deze wijziging mogelijk voor de leden van het Algemeen Bestuur om een motie in te dienen over een onderwerp dat voor de betreffende vergadering niet stond geagendeerd.

Het Klachtenreglement Holland Rijnland en de Eerste wijziging van het Reglement van orde voor de vergaderingen van het Algemeen Bestuur liggen gedurende zes weken ter inzage in de gemeentehuizen van de Holland Rijnland-gemeenten; Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten en Zoeterwoude.

Het Klachtenreglement Holland Rijnland en de Eerste wijziging van het Reglement van orde vindt u ook op www.hollandrijnland.net en liggen ter inzage op het kantoor van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland, Schuttersveld 9, 2316 XG in Leiden.