Gemeente Noordwijkerhout

11/11/2008 - Gemeente nodigt mantelzorgers uit
Mantelzorg, je staat er niet alleen voor (chapeau) De gemeente Noordwijkerhout gaat vanaf 1 januari 2009 mantelzorgers uit Noordwijkerhout en De Zilk ondersteunen. Op deze manier hoopt de gemeente mantelzorgers beter in staat te stellen om de zorg die ze verlenen te kunnen blijven bieden.

Ondersteuning door gemeente
Sinds januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning van kracht. Voor de gemeenteraad is het lokaal bieden van ondersteuning aan mantelzorgers speerpunt van beleid. Om te achterhalen aan welke vorm van ondersteuning mantelzorgers behoefte hebben heeft de gemeente Noordwijkerhout een onderzoek laten uitvoeren. Uit dit onderzoek blijkt dat ruim eenderde van de senioren (1.000) mantelzorg verricht. 37% van de mantelzorgers ziet geen mogelijkheden om de zorg te intensiveren. Zo'n 250 mantelzorgers functioneren op de rand van hun kunnen. Uit het onderzoek is ook een aantal suggesties ten aanzien van ondersteuning naar voren gekomen. Zo blijkt er behoefte te zijn aan contact met andere mantelzorgers, informatie,advies en vervangende zorg.
Reden genoeg voor de gemeente Noordwijkerhout om mantelzorgers vanaf 1 januari 2009 te gaan ondersteunen, zodat zij de zorg die zij verlenen, ook in de toekomst, kunnen blijven bieden.

Gezellige middag voor mantelzorgers
Om een goede aftrap te geven voor de ondersteuning aan mantelzorgers nodigt de gemeente Noordwijkerhout alle mantelzorgers uit Noordwijkerhout en De Zilk uit voor een gezellige middag op vrijdag 28 november 2008. Vanaf 13.30 uur bent u welkom in Restaurant Zegers, Herenweg 78, Noordwijkerhout. Om 14.00 uur zal wethouder Bas de Haas een welkomstwoord spreken en iets meer vertellen over de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit het Lokaal Loket.

Het belooft een gezellige middag te worden met voldoende gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten. De brochure "Mantelzorg, je staat er niet alleen voor!" wordt uitgereikt. Deze brochure bevat belangrijke informatie voor mantelzorgers. Ook wordt er een film vertoond waarin mantelzorgers zich ongetwijfeld zullen herkennen. Voor een drankje en een hapje wordt natuurlijk gezorgd. Na afloop ligt er voor de mantelzorgers een attentie klaar.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over of reageren op dit onderwerp dan kunt u via de publieksbalie van het gemeentehuis contact opnemen met mevr. K. Passchier, tel. (0252) 343737 of terecht bij het Lokaal Loket, tel. (0252) 343800.