Gemeente Noordwijkerhout

11/11/2008 - Cursus `Omgaan met Geld'
Wat houdt de cursus `Omgaan met geld' in?
In deze budgetteringscursus leert de cursist een eenvoudige huisadministratie op te zetten en bij te houden. Daarnaast leert de cursist hoe om te gaan met het maandelijks budget. Er wordt gewerkt met speciaal samengesteld lesmateriaal.

De cursist krijgt door eigen inbreng per bijeenkomst meer inzicht in zijn uitgaven. Er wordt persoonlijk advies gegeven en worden vaardigheden aangeleerd om de zelfredzaamheid, assertiviteit en verantwoordelijkheid met betrekking tot de eigen administratie en het eigen maandelijkse budget te vergroten. Het is een heel praktische cursus waarbij ook aandacht wordt besteed aan het omgaan met de zogenaamde `budgetters' zoals mobiele telefonie, internetaankopen en telefonische verkoop. De cursist leert bewust keuzes te maken en het bestedingspatroon te verbeteren.

Voor wie?
De cursus `Omgaan met geld' is geschikt voor iedereen die meer grip wil krijgen op het eigen bestedingspatroon en zelfstandig en overzichtelijke huisadministratie wil bijhouden. Ook voor mensen die financiële problemen hebben of te maken hebben met schuldhulpverlening of schuldsanering is deze cursus ideaal omdat de cursus zeer praktijkgericht is en omdat het effect ervan voor de cursist zelf steeds zichtbaarder wordt. Dit stimuleert de cursist om het heft in handen te nemen. De aandacht voor zogenaamde `budget-assertiviteit' is een belangrijk uitgangspunt. Uiteindelijk moet de cursist zichzelf gaan coachen om de juiste financiële keuzes te maken.

Aanvragen
De gemeente biedt deze cursus kosteloos aan. Het indienen van een aanvraag gaat via een speciaal formulier. Dit formulier kunt u ophalen bij het Lokaal Loket Noordwijkerhout in het Gezondheidscentrum, Via Antiqua 23, tel. (0252) 343800. Het e-mailadres van het Lokaal Loket is lokaalloket@noordwijkerhout.nl.