Nederlandse Tafeltennisbond

Meerkampen
SKF en Aa Drink/Fvt domineren halve finale B Meerkampen Afgelopen zondag werden de halve finales van de B Meerkampen gespeeld. De dames traden in drie poules aan bij Swift in Deventer. De heren speelden in twee poules bij Avanti in Hazerswoude.

Alleen de eerste drie dames van elke poule konden zich plaatsen voor de finale. In poule 1 was Barbara vd Grijn (Swift D) verrassend de sterkste. Ze werd alleen tot het uiterste gedwongen door Claudia Fijlstra (Docos). De overige partijen leverden haar geen problemen op. Achter de ongenaakbare vd Grijn was het snel duidelijk dat ook Charell Schoonbrood (Aa Drink/Fvt) en Christa Benit (Scylla) zich makkelijk zouden plaatsen. Alleen de eerste wedstrijd van de dag leverde voor de dames flinke problemen op, maar na winst in die ronde stoomden zij door naar plek 2 en 3. De onderlinge wedstrijd leverde voor Schoonbrood winst en daarmee de tweede plek op. In poule 2 was er een overduidelijke winnares. Sabina Larmené (Aa Drink/Fvt) leverde slechts 1 game in. In de zesde ronde tegen talent Dianne Overbeeke (Hotak '68). Tot die ronde waren de beide dames ongeslagen gebleven en ze stevenden daarmee af op de finale. Overbeeke kwam echter na die wedstrijd niet meer tot winst. In haar laatste wedstrijd tegen Renate Guitjens (SKF) kwam ze nog wel op een 2-0 voorsprong, maar het resultaat, tweede plaats en kwalificatie, was voor Guitjens met 11-9 in de 5e game. De allerlaatste ronde zou uitsluitsel geven over de laatste kwalificatieplek. Nadia Huizer (Docos) moest hierin met minimaal 3-1 winnen van eerste reserve Annewyke Appels (SKF). Huizer pakte eerst een 2-0 voorsprong, maar ook in deze wedstrijd bleek een SKF-speelster over de langste adem te beschikken: Appels won met 11-9 12-10 11-9 en eindigde daarmee op de derde plaats. De pechvogel in deze poule was Francisca Davits (Aa Drink/Fvt): ze verloor in 5 games van Kelly van Zon (Shot '65, 15-17 in 5e), van Huizer (15-17 in 5e) en van Guitjens (9-11 in 5e). De winst in poule 3 ging naar Maaike Dekkers (Salamanders). Samen met Tali Cohen (SKF) was zij onverslaanbaar in deze poule, al kostte de wedstrijd tegen Kimberley Smeenk (Odion) nog wel de nodige moeite. De wedstrijd tegen Cohen was een ware thriller en leverde winst op voor Dekkers met 12-10 in de beslissende game. Voor de laatste kwalificatieplek kwamen drie dames in aanmerking. Marcia Kok (Aa Drink/Fvt) gooide haar eigen glazen in door van haar beide concurrenten met 2-3 te verliezen. Uiteindelijk bleek Rianne van Duin (Spirit) veel sterker dan Smeenk en zij plaatste zich daarmee voor de finale.
De heren moesten proberen zich in hun poule te plaatsen bij de beste vier. Poule 1 was ongemeen spannend. Frank Hollak (Messchendorp Pallet) en vooral Steffen Greup (Scylla) herstelden zich van een moeizame start en plaatsten zich voor de laatste ronde bij de beste vier. Henk Jan Wils (De Treffers 70) had de beste start van de dag met vijf zeges maar leed daarop twee nederlagen en manoeuvreerde zich daarmee in een moeilijke situatie. Cosmin Stan (Aa Drink/Fvt) en Jeroen Bastiaansen (VTV N) lagen namelijk op de loer. De wedstrijd Wils-Stan zou uitsluitsel brengen over plek 3 en 4. Bastiaansen zou zich plaatsen bij elke uitslag, met uitzondering van een kleine 3-2 zege van Stan. Uiteindelijk draaide de wedstrijd uit op een vijfde game met Stan als winnaar. Daarmee plaatsen zowel Stan als Wils zich voor de finale en bleef Bastiaansen met lege handen achter. Overigens was dit niet de eerste spannende wedstrijd van Stan. Hij speelde nog vier wedstrijden in vijf games met evenveel zeges als nederlagen. In poule 2 plaatsten de favorieten zich moeiteloos voor de finale. Pepijn Leppers (De Treffers 70) verloor weliswaar van Thijs Langeveld (Scylla) en kende grote problemen tegen Ronald Vijverberg (Avanti) en Tao Mai (De Veluwe), maar door winst tegen de andere favorieten Frank op den Kamp (Kluis) en Jeroen Kivits (Aa Drink/Fvt) pakte hij de poulezege. Kivits verloor daarnaast van op den Kamp Op zijn beurt kende op den Kamp een matig tussenstuk met twee keer 0-3 tegen Tycho Dekkers (US) en Wesley Wegman (TTC Middelburg). Maar op routine wist hij zich toch makkelijk te plaatsen. Outsider Dekkers was de enige die zich naast de favorieten wist te scharen. Na drie zeges in de beslissende games, waaronder tegen directe concurrenten Roald vd Landen (Rijnsoever) en Langeveld, mocht ook hij zich finalist noemen.

De finale is op zondag 7 december. De locatie zal later bekend gemaakt worden.