LamikonLongLife-kozijn laagste CO2-uitstoot

11/11/2008 13:41

Loncc B.V.

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE Research B.V.) heeft onlangs onderzoek gedaan naar de CO2-uitstoot van een aantal soorten kozijnen. In vergelijking met andere kozijnen blijkt het LamikonLongLife-kozijn niet alleen de laagste CO2-uitstoot te geven, maar ook de minste energie te kosten om het te maken.

Het LamikonLongLife-kozijn is in 2002 op de markt gebracht door Lamikon, een netwerkorganisatie van totaalonderhoudsbedrijven en timmerfabrieken. Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid zijn kenmerkend voor dit kozijn dat gegarandeerd vijftien jaar lang functioneert en houtrotvrij blijft. Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door een beheersing van het houtvochtgehalte waarvoor Lamikon unieke systemen heeft ontwikkeld, uitgaande van de stelling: droog hout rot niet.

Met het LamikonLongLife-kozijn levert Lamikon een aantoonbare, positieve bijdrage aan het milieu. De gegarandeerd lange levensduur van de kozijnen leidt bijvoorbeeld tot een besparing van hout waarmee bijgedragen wordt aan een toekomst van duurzaam bouwen. Met de keuze voor FSC-gecertificeerd hout toont Lamikon tevens aan ook haar ecologische verantwoordelijkheid in acht te nemen.

Het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE Research B.V.) heeft nu vastgesteld dat het LamikonLongLife-kozijn in vergelijking met andere kozijnen (zacht- en hardhouten, aluminium en pvc-) de laagste CO2-uitstoot geeft. Hiermee draagt Lamikon bij aan de noodzakelijke terugdringing van de CO2-uitstoot ter vermindering van het broeikaseffect.

Ook wat energiebesparing betreft scoort het LamikonLongLife-kozijn goed: NIBE-onderzoek heeft namelijk ook aangetoond dat de productie van dit kozijn de minste energie kost vergeleken met andere kozijnen.

De hoge isolerende werking van het glas dat standaard voor het LamikonLongLife-kozijn wordt gebruikt, draagt eveneens bij aan een vermindering van het energieverbruik.

Volgens NIBE Research B.V. is het LamikonLongLife-kozijn vanuit milieu- en gezondheidsoogpunt één van de beste keuzes in duurzaam bouwen voor toepassingen in kozijnen, ramen en deuren.

Meer weten over Lamikon? Kijk op www.lamikon.nl of neem contact op met Brigitte Berends, tel. 055 578 95 90.

Reacties op dit persbericht kunt u ook mailen naar maartje@loncc.com.





http://www.lamikon.nl