Gemeente Kerkrade

11.11.08: Verspreiding Seniorenwijzer 2009 in Kerkrade

Wethouder Ralf Krewinkel en Martin Simons, voorzitter van de Seniorenraad Kerkrade, overhandigden het eerste exemplaar van de Seniorenwijzer aan mevrouw Lilian Frederiks-Bos. In de week van 10 tot en met 14 november is de Seniorenwijzer weer huis-aan-huis verspreid. De Seniorenwijzer is geen apart boekje, maar zit in de Wegwijzer van de gemeente Kerkrade (de gele pagina's). Op deze manier is het de bedoeling niet alleen alle senioren in Kerkrade te bereiken, maar ook hun kinderen, familieleden, vrienden, buren en eventuele mantelzorgers. De Seniorenwijzer is samengesteld door de gemeente Kerkrade, in samenwerking met de Seniorenraad.

Uitstekend aanbod dankzij velerlei inzet
Voor ouderen in Kerkrade is er veel te beleven. Door de intensieve samenwerking tussen MeanderGroep Zuid-Limburg, Impuls en de gemeente Kerkrade staan activiteiten van, voor en door ouderen stevig in de steigers. De drie partners bouwen gezamenlijk verder aan de ouderenactiviteiten. Zij werken daarbij samen met de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) en de Centrale voor ouderen, die ook activiteiten voor ouderen organiseren. Daarnaast is er de Seniorenraad die zowel de gemeente, Impuls als Meandergroep adviseert over zaken die ouderen aangaan.
Het uitstekende aanbod van ouderenvoorzieningen is voor een groot deel te danken aan de inzet van vele vrijwilligers. Wethouder Ralf Krewinkel en Martin Simons, voorzitter Seniorenraad, willen hen hartelijk danken daarvoor.

De weg vinden
Om van alle aanwezige voorzieningen op de hoogte te kunnen zijn en om van het aanbod gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk dat er een spoorboekje aanwezig is, dat antwoord geeft op alle alledaagse vragen zoals: Waar vind ik hulp in geval van nood? Welke instanties bieden speciale huisvesting voor ouderen? Welke activiteiten worden bij mij in de buurt georganiseerd? Dit en nog veel meer vindt u in de Seniorenwijzer.

Vindt u ondanks de Seniorenwijzer de weg niet dan kunt u de contact opnemen met de ouderenadviseurs. Zij zijn iedere dag bereikbaar van 9.00 tot 10.00 uur op telefoonnummer 567 99 99.